USB-killer vernield serie computers

Jordi Smit
De USB-killer: het is het gesprek van de week in techland. Een Indiase student wist slechts met één USB-stick maar liefst 66 computers vernield, zo gaf hij zelf toe.

Werkwijze USB-killer

Het apparaatje dat de 27-jarige student daarbij gebruikte, wordt ook wel de USB-killer genoemd. De USB-killer zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen in de computer snel en verschillende keren achter elkaar wordt geladen en ontladen. Hierdoor zijn de USB-poort en andere elektrische systemen binnen de computer binnen de kortste keren onbruikbaar. 

Daden USB-killer gefilmd

Vishwanath Akuthota stopte zijn usb-stick in 66 verschillende computers, evenals meerdere beeldschermen en andere computergestuurde hulpmiddelen. Zijn daden filmde hij met zijn telefoon en maakte tijdens zijn acties opmerkingen als ‘I’m going to kill this guy’. Het vernietigen van de computers heeft de universiteit ruim 58.000 dollar gekost. Akuthota moet de schade terugbetalen.

LEES OOK: Vreemde USB-stick aansluiten zeer gevaarlijk

Vreemde USB-stick

Het is niet de eerste keer. Afgelopen week werd een gelijkwaardige casus bekend. Chinees Yujing Zhang werd vorige maand beschuldigd van het proberen binnensluipen in het particuliere resort Mar-a-Largo van president Trump. Ze werd betrapt door de geheime dienst met vier mobiele telefoons, een laptop, geld, externe harde schijf, signaaldetector om verborgen camera's te spotten en een vreemde USB-stick.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi