Medische gegevens zelf beheren op computer, smartphone of tablet

Vanaf volgend jaar medische gegevens op eigen devices beheren

Marc Boersma
Vanaf volgend jaar moet het mogelijk zijn om medische gegevens zelf te beheren op een tablet, geheugenkaart, computer of smartphone. Dat zegt minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport in een interview met de Volkskrant.

Minister Bruno Bruins heeft drie miljoen euro geïnvesteerd in de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO), waarmee burgers zelf bepalen welke gegevens hierin komen en wie ze deze willen delen.

Het nieuwe initiatief verschilt met het elekronische patiëntendossier (EPD). De burger kan zelf bepalen welke gegevens in de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) komen en niet alle gegevens komen in één systeem. 

Momenteel wordt het systeem getest en naar verwachting zal dat deze zomer worden afgerond. Als alles volgens plan verloopt, zal het systeem volgend jaar landelijke worden ingevoerd.

Volgens minister Bruno Bruins voldoet het systeem aan de hoogste eisen op privacygebied. Volgens Bruins is het systeem beter beveiligd dan DigiD en ook laaggeletterden moeten het met nieuwe systeem overweg kunnen. De Autoriteit Persoonsgegevens volgt het initiatief met belangstelling.

 

afbeelding van Marc Boersma
Door: MarcBoersma

MarcBoersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanMarc