Veeam lanceert Backup-as-a-Service voor Microsoft 365 en Microsoft Azure

Redactie WINMAG Pro

Veeam, leider in dataprotectie en ransomware recovery, kondigt Cirrus by Veeam voor Microsoft 365 en Microsoft Azure aan. Cirrus by Veeam biedt een eenvoudige, flexibele, betrouwbare en krachtige Backup-as-a-Service (BaaS). Bedrijven krijgen hiermee de mogelijkheid om het beheer en de administratie van hun backups te vereenvoudigen met de veerkracht van Veeam-technologie. Cirrus by Veeam combineert de betrouwbaarheid van Veeam's back-up- en herstelmogelijkheden met het gebruiksgemak van BaaS. 

Veeam lanceert de nieuwe, verbeterde versie van het BaaS-aanbod - beschikbaar via Veeam-serviceproviders, de Microsoft Azure marketplace en de online winkel van Veeam - in het eerste kwartaal van 2024.

“450.000 klanten vertrouwen op Veeam om hun bedrijf te beschermen en draaiende te houden”, zegt Danny Allan, CTO bij Veeam. “We bieden klanten nieuwe mogelijkheden voor Microsoft 365 en Microsoft Azure, nu geleverd als dienst. Dankzij deze nieuwe BaaS-oplossing hebben klanten meer flexibiliteit in de manier waarop ze Veeam gebruiken om hun bedrijf te beschermen - in de cloud, op locatie of in een hybride model.”

  • Cirrus by Veeam is overgenomen van CT4, dat de dienst ontwikkelde met behulp van het platform van Veeam voor back-up en ransomware-recovery. Klanten kunnen nu kiezen uit verschillende opties voor het gebruik van Veeam en het beheer van Microsoft 365- en Azure-gegevens:
  • Cirrus by Veeam: levert een eenvoudige, naadloze SaaS-ervaring, zonder het beheer van infrastructuur of opslag.
  • Veeam Backup for Microsoft 365 en Veeam Backup for Microsoft Azure: voor het beheer van de infrastructuur en de implementatie van de bestaande oplossingen van Veeam voor het beschermen van Microsoft 365- en Azure-gegevens.

Een back-up-dienst van een Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)-partner: gebouwd op het Veeam-platform, met unieke diensten voor het expertisegebied van de provider.

Cirrus Cloud Protect for Microsoft 365

Cirrus for Microsoft 365 bouwt voort op de back-up-oplossing voor Microsoft 365 - Veeam Backup for Microsoft 365 - en levert deze als een dienst. Het vereenvoudigt de back-up-strategie van klanten met software, infrastructuur en onbeperkte opslag in een alles-in-één clouddienst. Organisaties kunnen hiermee krachtige gegevensbescherming en beveiligingstechnologie gebruiken die een intuïtieve, naadloze gebruikerservaring biedt.

  • Vertrouwde, betrouwbare technologie: aanpasbare back-ups, flexibele herstelopties en krachtige zoekmogelijkheden.
  • Allesomvattende back-up-dienst: vereenvoudigt Microsoft 365 back-up door alles te bieden wat een klant nodig heeft, gebundeld voor één prijs.
  • Modern, veilig en intuïtief: beschermt bedrijfskritische gegevens met ingebouwde immutability; geen software om te downloaden of infrastructuur om te onderhouden.

Cirrus Cloud Protect for Microsoft Azure

Gegevens op Microsoft Azure staan net zo blootgesteld aan dezelfde cyberdreigingen en gegevensverlies als andere oplossingen. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om deze te beschermen. Cirrus Cloud Protect for Microsoft Azure is een volledig gehoste en vooraf geconfigureerde oplossing die bewezen, veerkrachtige back-up en herstel biedt.

  • Snelle return on investment (ROI): versnel de time-to-value door het verwijderen van obstakels, zoals implementatie en patching en het verhelpen van configuratiefouten.
  • Klaar voor de onderneming: maak gebruik van back-up, beveiliging en FinOps best practices in een dienst voor Azure Well-Architected Framework.
  • Betrouwbare herstelbaarheid: uitgebreide, native bescherming, herstel naar elke locatie en aanpasbare recovery point objectives (RPO’s).

Beschikbaarheid

Cirrus by Veeam is nu beschikbaar via de Azure Marketplace en alle bestaande Veeam- en Cirrus-kanalen, en zal binnenkort worden uitgebreid naar de aanvullende routes-to-market van Veeam. Het nieuwe, volledig geïntegreerde Veeam BaaS-aanbod wordt begin 2024 uitgebracht.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie