Verbinden met API's? Je doet het verkeerd!

Redactie WINMAG Pro
Distributeur SCOS voegt een reeks nieuwe data connectors van Progress aan het aanbod toe. Via deze DataDirect connectors verbind je de data van diverse backofficesystemen en -afdelingen. De nieuwe serie bestaat uit connectors voor SAP S/4HANA Cloud, Microsoft Dynamics 365, Microsoft SharePoint en FinancialForce. Organisaties krijgen de mogelijkheid om rapportages vanuit diverse systemen te vergemakkelijken, organisatiebreed aan regelgeving te voldoen en IT-werkzaamheden te automatiseren.

Backoffice-systemen bestaan uit diverse applicaties. Afdelingen als finance, HR, operations en supply chain hangen immers van diverse tools en databronnen af. Dergelijke systemen kosten een hoop en verwerken gigantische hoeveelheden bedrijfskritische data. De nieuwe DataDirect connectors maken het mogelijk om de werking van deze systemen te vergemakkelijken, sneller toegang te krijgen tot waardevolle rapportages en analyses, en van daaruit betere beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Hoewel de meeste backoffice-software uitgebreide rapportagefuncties bevat, is het vaak onmogelijk om externe databronnen, BI, analytics en rapportagetools te benutten. Dankzij de nieuwe connectors verbind je diverse backoffice-applicaties in één BI-dashboard, waaronder Tableau, Power BI, Tibco Spotfire.

Mogelijkheden lopen uiteen. Finance professionals krijgen inzicht in de data van diverse financiële gegevensbronnen; supply chain managers inventariseren nauwkeuriger en zelfs MKB’ers kunnen dashboards maken om complexe marktgegevens en trends te analyseren.

Hoewel je met API’s eenzelfde doel bereikt, kost het bijhouden en opzetten van API-verbindingen tijd en geld. Connectors geven IT-afdelingen ademruimte. Ook nemen correctors het risico van ontwikkelingsfouten onder IT’ers weg: DataDirect connectors zijn herhaaldelijk getest en goedgekeurd. 

In het kort

Onmisbare ondersteuning voor analisten; tijdsvermindering voor IT’ers dankzij gecentraliseerde rapportagetool. Helder overzicht van datastromen tussen diverse backofficeapplicaties en -functies. Presteert doorgaans beter dan API-verbindingen en biedt daarmee het betere alternatief. Continu onderhoud waarborgt de betrouwbaarheid en veiligheid van gegevens.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie