Verizon Business introduceert wereldwijd IoT eSIM-platform in samenwerking met mobiele providers uit diverse landen

Redactie WINMAG Pro

Verizon Business kondigt vandaag de introductie van een wereldwijd draadloos Internet of Things (IoT)-platform aan. Het platform stelt bedrijven in staat om hun IoT-apparatuur vanaf een centrale locatie te implementeren en wereldwijd te beheren. Hierbij kunnen zij gebruikmaken van zowel de native embedded subscriber identity module (eSIM)-functionaliteit als roaming-mogelijkheden van mobile network operators (MNO’s) van Verizons partners. 

Verizon Business introduceert wereldwijd IoT-platform voor gecentraliseerde implementatie en beheer

Verizon Global IoT Orchestration zorgt dat IoT-apparaten in diverse regio’s via eSIM een native verbinding kunnen maken met een van de mobiele operators binnen Verizons internationale partnernetwerk. Daarmee kunnen ze net zoals een netwerkabonnee gebruikmaken van alle diensten binnen het dekkingsgebied van de partner. Bedrijven kunnen op die manier een beroep doen op de technische ondersteuning, zakelijke diensten en uiteenlopende netwerken van MNO’s en open oplossingen ontwikkelen die om lokale connectiviteit vragen. 

Global IoT Orchestration is geïntegreerd met ThingSpace, het IoT-beheerplatform van Verizon. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om hun wereldwijde en nationale IoT-verbindingen te beheren vanuit een centrale locatie via een gebruiksvriendelijke API-interface. De samenwerking tussen Verizon, Bell Canada en Telenor biedt klanten grip op de eSIM-connectiviteit in Canada, Europa, de regio Asia-Pacific en de Verenigde Staten. Later dit jaar komen er meer MNO eSIM-partners bij, zodat de dekking naar meer internationale regio’s wordt uitgebreid.

Alleen door wereldwijde oplossingen aan te bieden is het mogelijk om uit te groeien tot marktleider op IoT-gebied. Een voorbeeld: een fabrikant van IoT-apparatuur richt zich voornamelijk op de Amerikaanse markt, maar heeft ook klanten in Europa en Canada. Het bedrijf wil de zekerheid hebben dat zijn data beschikbaar is en dat zijn apparaten overal ter wereld verbonden blijven. De native eSIM-provisioning met Global IoT Orchestration zorgt dat IoT-apparaten probleemloos over landsgrenzen heen verbonden blijven, zonder volledig afhankelijk te zijn van roaming binnen belangrijke wereldwijde markten. Zie voor meer zakelijke toepassingsscenario’s onderstaande quote van John Marcolini, Senior Vice President Networked Solutions bij Itron.

Verizon Global IoT Orchestration is momenteel als proefversie beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten van Verizon Business in de Verenigde Staten. 

Management quotes

“De overstap naar wereldwijde IoT-ondersteuning sluit aan op de huidige zakelijke realiteit: het aantal IoT-apparaten neemt in sneltreinvaart toe, terwijl IoT-omgevingen steeds verder uitdijen. Bedrijven hebben daarom behoefte aan flexibele, betrouwbare connectiviteit die grenzen doorbreekt”, zegt Debika Bhattacharya, Chief Product Officer bij Verizon Business. “Dankzij de samenwerking met Bell Canada, Telenor en nog veel andere partners die hen volgen, kan Verizon Global IoT Orchestration het volgende bieden: een wereldwijde dekking in combinatie met probleemloze IoT-connectiviteit op basis van eSIM’s.”

“De Verenigde Staten is voor veel van onze wereldwijde klanten een strategische markt. Samen met Verizon kunnen we hun oplossingen en supply chains stroomlijnen en hen nog betrouwbaarder toegang tot de Amerikaanse markt bieden. Zij kunnen ook een beroep doen op lokale netwerkfunctionaliteit, die als katalysator dient voor de volgende generatie van bedrijfskritische, door 5G ondersteunde IoT-diensten”, zegt Mats Lundquist, Mats Lundquist, CEO of Telenor Connexion en Head van Telenor IoT. 

“Het doet Bell een genoegen om Verizon en zijn zakelijke klanten naadloze dekking voor hun IoT-apparatuur te bieden met het beste netwerk van Canada. Dit aanbod biedt de beste service voor het centraal beheren van geavanceerde IoT-toepassingen voor bedrijven. Bedrijven kunnen zo in real time veilige toegang krijgen tot cruciale operationele data, waar ter wereld zij ook maar IoT-apparaten inzetten”, zegt Michel Richer, SVP, Enterprise Solutions, Data Engineering & AI bij Bell Canada.

“Onze wereldwijde nutsklanten hebben industriële IoT-netwerken, platforms en diensten nodig ter ondersteuning van kritieke energie-, water- en smart city-diensten", zegt John Marcolini, Senior Vice President Networked Solutions bij Itron, Inc. “Verizon en Itron werken al decennialang samen op het gebied van apparaat connectiviteit, waarbij Itron onder andere de kracht van Verizon ThingSpace en eSIM benut om de beschikbaarheid van cellulair IoT te vergroten, terwijl Itron kostenefficient IoT-oplossingen ontwerpt en implementeert.”

Verizon Global IoT Orchestration

Gebruikers van de nieuwe oplossing krijgen op basis van de native eSIM-functionaliteit en roaming-overeenkomsten met partners toegang tot het volledige dekkingsgebied van MNO’s die bij Verizon zijn aangesloten, zoals Bell Canada en Telenor in Europa en Azië. Verizon Global IoT Orchestration zal in totaal dekking bieden voor zo’n 200 landen en regio’s. De bedrijven die in dit persbericht worden vermeld zijn partners van Verizon, maar werken niet noodzakelijkerwijs met elkaar samen. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie