Verizon Business levert Zero Trust-netwerk voor Siemens

Redactie WINMAG Pro

Verizon Business ondersteunt Siemens met een reeks oplossingen voor netwerkconnectiviteit. Deze oplossingen bieden werknemers van Siemens binnen kleinere kantooromgevingen een ’plug and play’-gebruikservaring met een focus op beveiliging en ‘zero-trust’-principes.

Het Zero Trust-programma van Siemens zorgt ervoor dat alle apparaten van Siemens continu worden geverifieerd, geautoriseerd en gevalideerd om toegang tot bedrijfsapplicaties en -data te krijgen en behouden.

Verizon Business zal "internet-only"-connectiviteit opzetten, zoals een wereldwijd Managed Wide Area Network. Deze connectiviteit werkt op basis van Cisco Meraki-technologie en is cruciaal voor de "never trust, always verify"-strategie van Siemens.

"Elk bedrijf heeft een veilige werkomgeving nodig, maar het is voor veel IT-afdelingen lastig om een balans te vinden tussen beveiligingsrisico's en een gebruiksvriendelijke digitale werkervaring. Dat is waar een intelligent netwerk om de hoek komt kijken. Dat kan onderliggende architecturen flexibeler maken door het netwerkverkeer en de activiteiten efficiënter te laten verlopen." aldus Sanjiv Gossain, EMEA Vice President van Verizon Business.

Siemens is een van de grootste technologiebedrijven in Europa. De Duitse multinational richt zich op de automatisering en digitalisering in de productiesector, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en slimme mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegtransport.

Een recent onderzoek onder meer dan 600 professionals die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging, het beleid en het beheer van hun organisaties, toont aan dat meer dan 70% van bedrijven stelt dat werken op afstand een nadelig effect heeft op hun cybersecurity en de last voor beveiligingsteams had vergroot.

Elmar Spreitzer, Head of IT Digital Foundation bij Siemens: "Met Verizon hebben we een nieuwe partner gevonden die veilige, internet-based netwerktoegang biedt voor onze eenvoudigere kantoren. De innovatieve connectiviteitsoplossing is ontworpen om te voldoen aan de eisen van ons Zero Trust-programma waarbij we nooit vertrouwen, maar altijd verifiëren."

Het wereldwijde IP-netwerk van Verizon omvat langeafstands-, metro- en onderzeese verbindingen die IP-, data- en spraakverkeer over meer dan 1 miljoen routemijlen vervoeren en wereldwijd meer dan 500.000 netwerk-, hosting- en beveiligingsapparaten beheren. Deze aankondiging bouwt voort op de network-as-a-service-strategie van het bedrijf en ondersteunt de ontwikkeling van zijn private netwerken, mobile edge computing en zakelijke oplossingen.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie