VMware biedt digitale basis om onderwijsinstellingen en -diensten in Europa te ondersteunen

Redactie WINMAG Pro

VMware-klanten in heel Europa gebruiken VMware Cloud om de brede en diverse eisen van studenten en burgers in het hoger onderwijs te ondersteunen. Met VMware Cloud kunnen klanten hun digitale strategieën op een meer ‘cloud smart’ manier opbouwen door te investeren in initiatieven die zich richten op cloudgebaseerde groei, terwijl ze tegelijkertijd kosten optimaliseren en hun veerkracht verhogen.

VMware Cloud: Het succesverhaal van Kingston University en een cloud smart-aanpak

“VMware Cloud helpt klanten om een cloud smart-aanpak te hanteren”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux, VMware. “Door te werken met VMware Cloud kunnen klanten investeren in app- en infrastructuurmodernisering die digitale transformatie en groei stimuleert – en ze kunnen tegelijkertijd clouduitgaven optimaliseren en business resiliency verbeteren.”

Kingston University: Geen downtime tijdens migratie en een sterk gereduceerde datacenter footprint
Kingston University is een prestigieuze hoger onderwijsinstelling in Londen die jaarlijks meer dan 19.000 studenten uit het Verenigd Koninkrijk en het buitenland ondersteunt en onderwijs geeft. Haar ambitie is om een progressiever model van hoger onderwijs te bieden. Om dit te bereiken had Kingston University flexibele en agile technologie nodig waarmee de instelling snel op veranderende eisen kan reageren. Het IT-team wilde de kosten en complexe onderhoudsvereisten van de on-premises datacenters van de universiteit verminderen en was op zoek naar duurzamere en energiezuinigere oplossingen. De universiteit migreerde 90% van haar workloads naar VMware Cloud on AWS en moderniseerde de resterende datacenterinfrastructuur om applicaties te ondersteunen die intern moesten blijven staan. Met VMware NSX Distributed Firewall en VMware Aria Operations for Networks creëerde de universiteit een modernere aanpak voor de beveiliging van applicaties en workloads.

“We hadden de keuze tussen investeren in het upgraden van onze fysieke infrastructuur of de meeste workloads naar VMware Cloud on AWS verplaatsen en een klein percentage van de workloads on prem houden. Met een hybride cloudstrategie op basis van VMware kunnen we bewust kiezen waar we applicaties hosten om zo te zorgen voor de beste prestaties en kostenvoordelen”, zegt Daniel Bolton, head of technical services, Kingston University. “Samen met VMware en onze partner Xtravirt hebben we een cloud smart-aanpak ontwikkeld die onze omgeving drastisch heeft gemoderniseerd en vereenvoudigd en onze security posture heeft verbeterd. Dankzij VMware Cloud kunnen we onze bestaande vaardigheden gebruiken om snel in te spelen op veranderende eisen en tegelijkertijd biedt het ons een ruime keuze uit clouddiensten in zowel het VMware- als AWS-ecosysteem.”

EPFL: Een moderne cloud die vindingrijkheid op het gebied van onderzoek mogelijk maakt

Het École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) is een onderzoeksinstituut gevestigd in Lausanne, Zwitserland. EPFL heeft 11.000 studenten, 350 faculteiten en 6.000 medewerkers. EPFL had een flexibele, veilige infrastructuur nodig die snel en gebruiksvriendelijk is. Het instituut moet er ook voor zorgen dat de research community betrokken blijft en dat hoogwaardige projecten binnen de schoolomgeving blijven. Onderzoekers werkten echter buiten de IT-infrastructuur van de universiteit om, wat mogelijke risico’s opleverde voor data security en juridische en reputatierisico’s vanwege de strenge Zwitserse regelgeving op het gebied van datasoevereiniteit. Door VMware Cloud te gebruiken, ontwikkelde het IT-team een private cloud en selfserviceportaal als veiliger alternatief voor de public cloud. VMware Cloud Foundation in combinatie met VMware Aria Automation, VMware Cloud on AWS en VMware NSX Distributed IDS/IPS biedt een Public Cloud-gebruikerservaring en tegelijkertijd betere beveiliging, compliance en controle.

“De onderzoekers zijn erg blij met de VMware Cloud-omgeving die we gecreëerd hebben. Dankzij VMware Cloud kan EPLF een Public Cloud-ervaring on prem leveren en alles as a service aanbieden aan onze community”, zegt Philippe Morel, director of IT operations and infrastructure, EPFL. “Met VMware Cloud hoeven we niet in te boeten op snelheid en agility voor beveiliging. We hebben ons doel van 15 minuten provisioning bereikt, waardoor we het aantal VM’s bijna hebben verdubbeld en tegelijkertijd de hoeveelheid shadowcloudgebruik in de community hebben verminderd. VMware Cloud heeft ons meer controle gegeven over onze IT-omgeving en het beheer van onze gevoelige onderzoeksgegevens.”

Potsdam: Cloudtransformatie versnellen voor een gedigitaliseerd onderwijssysteem

In Potsdam in Duitsland wonen meer dan 180.000 inwoners. Een van de belangrijkste missies van de stad is om 25.000 studenten en 5.000 docenten een moderne onderwijservaring te bieden – inclusief digitale diensten. Als onderdeel van een financieringsprogramma van de federale overheid om de digitale infrastructuur van het Duitse schoolsysteem te verbeteren, kocht de stad Potsdam 3.000 iPads voor haar studenten en docenten. De lokale gemeente werkte samen met PROFI AG om VMware Workspace ONE Unified Endpoint Management (UEM) op VMware Cloud on AWS te implementeren, om apparaten uniform te beheren en zo naleving van de AVG en de Duitse regelgeving op het gebied van data privacy te helpen waarborgen.

“VMware Cloud heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bieden van een digitale basis om de ontwikkeling van een modern, verbonden en gedigitaliseerd onderwijssysteem te versnellen”, zegt Mathias Horezky, hoofd IT-infrastructuur en -service van de stad Potsdam. “Met VMware Cloud on AWS en Workspace ONE UEM kan ons kleine IT-team een groeiend aantal gebruikers ondersteunen met een modern digitaal leerplatform dat voldoet aan de huidige hybride leeromgeving. VMware Cloud on AWS biedt ons een moderne AVG-compliant, hybride cloud-infrastructuur die onze kosten en risico’s heeft verlaagd en de IT-activiteiten heeft gestroomlijnd. Middelen die voorheen op lokale servers in scholen werden beheerd, worden nu gehost in de cloud en op afstand beheerd, waardoor ons IT-team de IT-middelen en extra mobiele apparaten snel beschikbaar kan stellen.”

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/jemena-kiest-salt-security-om-haar-snel-groeiende-api-platform-te-beveiligen

https://www.winmagpro.nl/remco-vlemmix-ex-partner-mckinsey-company-van-start-coo-bij-staffyou

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie