VMware neemt mogelijk Dell over

Redactie WINMAG Pro
Dell nam in 2015 EMC over. Dat kostte het bedrijf 67 miljard dollar en leverde Dell een flinke schuld op. Die schuld is nog niet afbetaald en daarom overweegt het bedrijf mogelijk een overname door VMware om een beursnotering via een ongebruikelijke constructie mogelijk te maken.

Beeld: Dell

Het gaat hier om een reverse-merger, aangezien Dell 80 procent van VMware bezit. De geruchten over de overname van Dell door het veel kleinere VMware zou voor Dell een beursnotering mogelijk maken zonder dat hiervoor een formele route voor bewandeld hoeft te worden. De beursgang van Dell werd eerder al voorspeld.

Via CNBC

Dell maakt mogelijk beursgang

Dell werd een privaat bedrijf in 2013, terwijl VMware beursgenoteerd is. De overname door VMware zou Dell daarmee dus ook weer de beurs optrekken. Het geeft Dell de mogelijkheid om een deel van hun schuld af te betalen die volgens CNBC rond de 60 miljard ligt.

Eerder al gingen er geruchten over een beursgang van Dell en ook zou het bedrijf overnames overwegen om van de schuldenlast af te komen. De overname van EMC was spectaculair, maar heeft Dell tot nu toe financieel niet gebracht dan verwacht werd.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie