VodafoneZiggo: ‘Utrecht in 2020 eerste gigabit-stad’

Ruben den Boer
Provider VodafoneZiggo wil in 2020 zijn gigabitnetwerk beschikbaar stellen in Utrecht. Dat houdt in dat inwoners van Utrecht over twee gebruik kunnen maken van internetsnelheden van één gigabit per seconde. Dat maakte Jeroen Hoenkamp, CEO van VodafoneZiggo, afgelopen woensdag bekend.

Het nieuwe netwerk gaat gebruikmaken van het bestaande kabelnetwerk in Utrecht en maakt gebruik van de zogenaamde Docsis 3.1-technologie. Het internet moet in 2020 niet alleen sneller zijn; er wordt ook gestreefd naar een stabieler er veiliger internet. Desondanks staat snelheid hoog in het vaandel. VodafoneZiggo laat weten dat de snelheid gemiddeld vijf keer zo hoog wordt. Concreet belooft de provider een maximale downloadsnelheid van 5 gigabit per seconde en een uploadsnelheid van 1 gigabit per seconde.

VodafoneZiggo hoofdkantoor geopend in Utrecht

Dat er voor Utrecht is gekozen om het gigabitnetwerk uit te rollen is niet zo gek. Afgelopen woensdag opende VodafoneZiggo namelijk haar nieuwe hoofdkantoor in Hoog Catharijne, nabij Utrecht Centraal. Behalve dat Jeroen Hoenkamp aankondigde Utrecht te voorzien van een gigabitnetwerk, werd het kantoor in het bijzijn van de Burgermeester van Utrecht feestelijk geopend door een optreden van Fedde Le Grand en een lichtshow genaamd ‘Connections’.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben