VodafoneZiggo maakt leerlingen digitaal wijzer

Jeroen van Onselen
Gedurende het afgelopen schooljaar heeft VodafoneZiggo ruim 100.000 leerlingen digitaal vaardiger gemaakt.

Dit gebeurde met het Online Masters programma, een gratis lesprogramma over de digitale wereld bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarnaast ontving de organisatie dit schooljaar bijna 2000 kinderen voor een Experience Day. Hierin krijgen jongeren een kijkje achter de schermen bij VodafoneZiggo. Vanuit de organisatie waren ruim 250 medewerkers betrokken als coach of Online Master gastdocent om digitale vaardigheden te stimuleren.

Het gratis lesprogramma bestaat uit vier modules:

 

  1. de digitale wereld
  2. creatief en vaardig online
  3. veilig online
  4. bewust online

 

AVG

Online Masters is ontwikkeld in samenwerking met ECP/ VeiligInternetten.nl en Mediawijzer.net. Het programma wordt regelmatig aangevuld met actuele onderwerpen. Vanaf 25 mei is de nieuwe privacywet (AVG) van kracht gegaan. Online Masters heeft daarom een extra level ‘Persoonsgegevens & Privacy’ toegevoegd, waarin jongeren met elkaar in gesprek gaan over privacy en wat deze wet voor hen betekent. Ook in het nieuwe schooljaar 2018/2019 is Online Masters gratis beschikbaar om te helpen bij het ontwikkelen van de digitale vaardigheden.

VodafoneZiggo

Online Masters wordt door docenten zelf gegeven, waarbij de modules digitaal worden ingeleid door experts op de verschillende gebieden. Ruim 250 collega’s hebben het afgelopen schooljaar voor één of meerdere klassen gestaan. Dit deden zij op de scholen zelf of als gastdocent op een locatie van VodafoneZiggo waar kinderen tussen de 11 en 15 jaar het afgelopen jaar zijn ontvangen voor een Experience Day. Maandelijks krijgen ruim 200 kinderen een kijkje in de ‘technische keuken’ van VodafoneZiggo.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroenvan Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJeroen