VodafoneZiggo stelt leerplatform Unlimited Learning beschikbaar voor zijn zakelijke klanten

Redactie WINMAG Pro
Als partner in digitalisering weet VodafoneZiggo dat wanneer ondernemers investeren in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling dit leidt tot meer succes in hun bedrijf.

Na het aanbieden van Unlimited Learning aan alle medewerkers van VodafoneZiggo, kunnen daarom nu ook de zakelijke klanten gebruikmaken van een selectie van het online aanbod dat beschikbaar is via het leerplatform. Unlimited Learning biedt ondernemers de keuze uit 250 trainingen, webinars, podcasts en cursussen variërend van online marketing, arbo-wetgeving en boekhouden tot mindfulness en yoga. Door het uiteenlopende cursusaanbod is het mogelijk dat ondernemers zich blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak en creëren zij meer kans op groei van hun bedrijf.

“Unlimited Learning is volledig gratis voor alle klanten van VodafoneZiggo Zakelijk”, vertelt John van Vianen, Executive Director Zakelijke markt bij VodafoneZiggo. “Het aanbod van 250 trainingen wordt elke drie maanden ververst. Onderwerpen lopen uiteen, van talen, mindfulness en digitale vaardigheid tot bijvoorbeeld boekhouden, financiën en e-commerce.”

Thomas Mulder, Directeur HR bij VodafoneZiggo, vult aan: “Aan het einde van een succesvolle training ontvang je als ondernemer of medewerker een certificaat. De cursussen worden erkend.”

De lancering van Unlimited Learning is het gevolg van een succesvolle uitrol in VodafoneZiggo’s eigen organisatie. Over het effect van die uitrol vertelt Thomas Mulder het volgende: “Omdat medewerkers een opleiding kunnen volgen buiten hun huidige zakelijke context, wordt Unlimited Learning als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde ervaren.”

“Tegelijkertijd staats niets je in de weg om een cursus te volgen die je juist binnen het bedrijf verder helpt, wat het doel van persoonlijke ontwikkeling net zo goed behartigt.”

Unlimited Learning

Met de versnelling van de digitalisering en de verwachting dat de digitale economie en arbeid de komende jaren sterk zullen toenemen, ondersteunt VodafoneZiggo ondernemers met digitale leermogelijkheden. Uit onderzoek van Vodafone Business blijkt dat om goede mensen aan te trekken en te behouden vooral cursussen en het inrichten van een digitale werkplek van belang zijn. De ondervraagde MKB-ers verwachten dat dit 77 procent in belang toeneemt.

John van Vianen: “Als partner in digitalisering helpt VodafoneZiggo zakelijke klanten innoveren met digitale diensten en producten. Investeren in kennis en vaardigheden voor de toekomst is de succesformule voor innovatie en zakelijk succes. Daarom stellen wij een select aanbod van Unlimited Learning nu ook beschikbaar voor onze zakelijke klanten. Het leerplatform moet ondernemers en hun werknemers helpen ontwikkelen door middel van interessant cursusaanbod dat een positief verschil kan maken in hun bedrijfsvoering en het bedrijf ook echt laat groeien.”

Investeren in ontwikkeling voor zakelijk succes

In 2020 werd in samenwerking met Archipel - een spin-off van opleidingscentrum Schouten en Nelissen - Unlimited Learning eerst aangeboden aan de werknemers van VodafoneZiggo. In de eerste tien maanden na de lancering, die tevens samenviel met de eerste lockdown, werden er meer dan 6000 trainingen gevolgd door eigen medewerkers. Procentueel volgde 45 procent van de medewerkers en 75 procent van het management een training of cursus.

Thomas Mulder: “Om relevant te blijven op de snel veranderende arbeidsmarkt, zeker na de COVID-periode, is ontwikkeling belangrijker dan ooit. Met het beschikbaar stellen van Unlimited Learning willen we naast onze werknemers nu ook ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe kennis voorzien in hun behoefte om door te groeien. Door te investeren in jezelf vergroot je de kans op langdurig persoonlijk en zakelijk succes."

Relevant cursusaanbod voor ondernemers

VodafoneZiggo kiest met 250 cursussen voor een breed aanbod dat voor iedere ondernemer relevant is. Zo is er ‘De formule voor een toekomstgerichte organisatie’, ‘Inspirerende ontwikkelgesprekken voeren voor managers’ en ‘Zelfleiderschap met Marianne Thieme’. Maar ook 'Incasso en debiteuren in de praktijk', 'Hoe richt je privacy als organisatie goed in?' en 'Online zichtbaarheid'. VodafoneZiggo speelt met Unlimited Learning in op de behoefte van ondernemers om zich te blijven ontwikkelen. Unlimited Learning wordt aangeboden aan Ziggo Zakelijk klanten met een Zakelijk Internet abonnement en Vodafone Business klanten met een Red Pro abonnement.

Onlangs presenteerde VodafoneZiggo Unlimited Learning aan honderden ondernemers op het online ‘Digitaal Fit’ event. Het event werd gehost door Lauren Verster, met als highlight voor de aanwezigen oud-voetballer en ondernemer Demy de Zeeuw (433, BALR en Wannahaves) als keynote spreker, die een inspirerende best practices presentatie gaf over het online succes van zijn bedrijven. Daarnaast leerden ondernemers onder andere in de workshop ‘Psychologie & Wellbeing’ van neuropsycholoog Mark Tigchelaar hoe zij beter kunnen omgaan met werkstress en was online strateeg Marieke Pijler aanwezig voor een workshop ‘Communicatie & Marketing’.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie