Vraag naar IFS Cloud zorgt voor sterke Q3-prestaties voor IFS

Redactie WINMAG Pro
IFS maakt zijn financiële resultaten over Q3 van 2021 bekend. Na een sterk eerste halfjaar, bestond Q3 wederom uit verschillende succesvolle prestaties. In het bijzonder de toename van de vraag van klanten naar IFS Cloud. Dit resulteerde in cloud-inkomsten die in totaal 104% jaar-op-jaar stegen. In samenhang hiermee vormen de terugkerende inkomsten nu 81% van de software-inkomsten, wat neerkomt op een stijging van 19% jaar-op-jaar.

Doordat klanten een snellere time-to-value bereiken dankzij de verbeterde implementatiemogelijkheden van IFS Cloud en doordat meer partners IFS-oplossingen implementeren, vertegenwoordigt de bijdrage van software-inkomsten nu 72% van de totale inkomsten van IFS (een stijging van 17% jaar-op-jaar).

De verbeteringen ten opzichte van alle belangrijke KPI's laten de aanhoudende groei van IFS zien, evenals een indrukwekkende inkomstenmix die zorgt voor consistentie en stabiliteit. Samen met de onderscheidende propositie van IFS voor bedrijven die hun assets en servicebehoeften managen, biedt het een mooie basis voor een sterk einde van het jaar.

Een andere noemenswaardige prestatie van IFS heeft alles te maken met Service Management. IFS heeft wederom bewezen hier succesvol in te zijn en deze prestatie wordt ook door Gartner erkend. Zij hebben IFS namelijk voor de zesde achtereenvolgende keer tot leider benoemd in het Magic Quadrant voor Field Service Management. In Q3 won IFS ook verschillende aanbestedingen met hun industriële asset en service propositie.

Darren Roos, CEO van IFS, zegt hierover het volgende: "In de kern is IFS een technologiegedreven softwarebedrijf en de investeringen die we hebben gedaan - en blijven doen - in IFS Cloud en onze klantgerichte diensten bewijzen zichzelf in deze mooie resultaten. De sterke groei in software-inkomsten is te danken aan het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook aan onze betrokkenheid bij onze huidige klanten, wiens voortdurende succes voor ons van het grootste belang is. Ik ben trots op het werk dat ons team heeft verricht om onderscheidend te zijn in de markt met onze industriële middelen en servicecapaciteiten, wat een positief momentum blijft creëren."

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie