Werken met oude Internet Explorer is vragen om moeilijkheden

Vrij spel virus via 10 jaar oud lek IE

Jeroen van Onselen
Blijkbaar is niet iedereen even snel met het updaten van zijn OS, ondanks alle waarschuwingen voor het gevaar van een besmetting door een virus of malware. Want waarmee Palo Alto deze week weer mee naar buiten komt is echt niet te geloven.

Je zou toch denken dat anno 2018 iedereen weet dat je je spullen moet updaten om een gevaarljk virus te voorkomen. Think again.

Palo Alto Networks schrijft deze week 472 websites te hebben opgesnord die mikken op een lek in IE van wel twee jaar oud!

Oude software goed nieuws voor virus

Voor een virus is oude software altijd goed nieuws. Patches dichten immers de gaten van kwetsbaarheden. Moet je natuurlijk wel updaten, anders ben je kansloos. Zo ontdekte het bedrijf dat op plek 4 een kwetsbaarheid staat van IE 7 uit 2009! Hallo virus, welkom!

Plaats vijf heeft te maken met nog oudere versies van het besturingsysteem van Microsoft.

Komende editie WINMAG Pro gaat over virus en security

De komende editie van WINMAG Pro staat in het teken van security. We raden iedereen aan die zijn software niet bijwerkt deze uitgave te lezen, want voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die een computer heeft gehad met een virus kan daarover meepraten. Een heel makkelijke manier om het in je leven eenvoudiger te maken is het gebruiken van anti-virussoftware en het updaten van je software. En mocht je het steeds vergeten, dan kun je nog altijd de update op de automaat zetten.

Zo loop je al minder kans op een virus.

Meer weten over security?

Wie op professioneel niveau werkt met computerapparatuur weet dat er meer nodig is om je te vrijwaren van een virus. Lees je daarom veilig op winmagpro.nl/security.

En mis onze volgende editie niet.

 

 

 

 

 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroenvan Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJeroen