Waarom de ICT vrouwen nodig heeft

Redactie WINMAG Pro
In films en televisieseries worden banen in de ICT nog altijd afgeschilderd als mannenwerk. Puisterige jochies die zonder enige vorm van slaap computernetwerken hacken. Of juist strak-in-pak managers die op gladgeschoren wijze grote bedrijven runnen. Een beeld dat niet klopt, want de ICT is zo breed dat ook vrouwelijke skills hard nodig zijn.

Elk talent hard nodig

Engineers, webdevelopers, programmeurs, testers, securityspecialisten, managers… In een wereld die digitaliseert en automatiseert, gaat ICT verder dan nulletjes en eentjes. Veel verder zelfs. Op dit moment regent het ICT-vacatures. En dat zijn niet alleen functies die door mannen vervuld kunnen worden, ook vrouwelijk talent is hard nodig om bij te blijven.

Af van de clichés

De ICT moet en wil af van de vele clichés die eromheen zwermen. De stereotypes van nerdy gastjes, pizzakauwende kerels en staalharde grappen. De ICT heeft namelijk ook een hele andere kant. Die van weinig politieke spelletjes, van zeggen waar het op staat en van vooruitstrevende ontwikkelingen.  En daar passen vrouwen prima in thuis.

Netwerken en klantcontact

IT en ICT worden vaak door elkaar gebruikt. IT staat voor Information Technology en ICT staat voor Information Communication Technology. Eén letter verschil, maar laten vrouwen in die “C” nu net heel erg goed zijn. Communicatie binnen teams, netwerken, een brug slaan tussen het bedrijf en klanten… Het is een van de redenen waarom vrouwen in de ICT zo belangrijk zijn. Niet alleen in ondersteunende diensten, maar ook aan de technische zijde van het bedrijf.

De mannen kunnen het niet alleen af

Ze denken misschien van wel, maar mannen runnen in hun eentje geen bedrijf zoals een diverse club dat kan. Verschillende onderzoeken hebben al laten zien dat meer diversiteit in een bedrijf zorgt voor meer winst. Best logisch, want met verschillende zienswijzen onder één dak zijn producten of diensten automatisch creatiever, innovatiever en logischer. Deze winstgevendheid is een van de redenen waarom de ICT-branche er veel aan gelegen is om vrouwen te trekken.

Van mannenberoep naar mensenberoep

In de ICT zijn op dit moment duizenden vacatures te vinden. Ook genoeg banen voor vrouwen dus. Word jij die vrouwelijke topprogrammeur of manager? Of maak je een nieuw ontwerp voor een machine of website? Binnen de ICT is alles mogelijk. Vind jouw droombaan en maak van de ICT een mensenberoep.

Bron: Jobbird

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie