Waarom glasvezel internet het internet van de toekomst is

Redactie WINMAG Pro
Glasvezel: het internet van de toekomst

Heb jij vaak traag internet en zou je dit graag sneller willen? Een speedtest kan je een goed inzicht geven in jouw huidige internetsnelheid, maar daarmee ben je er nog niet. Je wilt namelijk sneller internet en bent op zoek naar een vorm van internet die jou dit kan garanderen. Glasvezel internet is het internet van de toekomst. In dit artikel vertellen wij je wat glasvezel internet zo toekomstbestendig maakt en wat de diverse voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie over glasvezel internet.

Hoogste internetsnelheid mogelijk

Met glasvezel is de hoogste internetsnelheid behalen zeker mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan snelheden van maar liefst 1.000 Mb/s. Of je dit ook daadwerkelijk nodig hebt is maar de vraag. Mocht je iemand zijn die graag een hele serie download, video’s verstuurt en met meerdere mensen tegelijk online gamet, dan is een hoge internetsnelheid zeker een aanrader. Je zal merken dat alles dan een stuk vloeiender gaat.

Je internet hapert niet snel

Glasvezelkabels zijn erg sterke kabels. Je kunt ze over een afstand van ongeveer 2 kilometer leggen en dat zonder dat ze de snelheid van het internet aantasten. Bij een andere aansluiting zal je al snel te maken krijgen met problemen met het internet. Wanneer je huidige internet via de telefoonlijn plaatsvindt, is de snelheid doorgaans afhankelijk van de afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Hoe verder weg je van de wijkcentrale af zit, des te slechter je internet zal zijn.

Vrijwel nooit last van storingen

Ook een zeer groot voordeel van glasvezel, is dat je vrijwel nooit last hebt van storingen. Ook de Consumentenbond heeft dit onderzocht. Glasvezel is een zeer stabiele internetverbinding en zeer aantrekkelijk voor studentenhuizen, grote gezinnen en mensen die veel streamen of gamen. Ook als je alleen woont en graag supersnel internet wilt, is glasvezel zeker geschikt. 

Even snelle downloadsnelheid als uploadsnelheid

Wist je dat je met internet via een glasvezelverbinding een even snelle downloadsnelheid als uploadsnelheid hebt? Dit is niet het geval als je kiest voor DSL of kabel. Met glasvezel kun je zeer snel bestanden van internet halen en deze ook snel naar andere doorsturen. Denk bijvoorbeeld aan een groot fotoalbum of het uploaden van Youtube video’s. Je kunt ook gewoon gamen en tegelijkertijd foto’s uploaden of een serie downloaden.

Kies jij ook voor de internetverbinding van de toekomst?

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie