Waarom je een iPhone 13 moet kopen

Redactie WINMAG Pro

De iPhone 13 is de opvolger van de iPhone 12 en is op dit moment enorm populair. Ondanks dat de iPhone 14 recentelijk gereleased is blijven de verkoopaantallen van de iPhone 13 erg hoog. Waarom is de iPhone 13 zo populair?

iPhone 13 heeft een goede batterij

Een goede reden om voor een iPhone 13 te kiezen is de goede batterij. Apple geeft aan dat je wel tot 19 uur afspeeltijd hebt met de 3095 mAh batterij, dit is ruim 2 uur meer dan de iPhone 12 en dat is te merken. De iPhone 14 heeft een nog iets betere batterij maar dit weegt vaak niet op tegen het grote prijsverschil.

Vertrouwde design blijft hetzelfde

De iPhone 13 verschilt niet veel ten opzichte van zijn voorgangers. Zo zijn er minimale verschillen zoals een iets kleinere notch aan de bovenkant van het scherm en een iets grotere camera. Ook zitten de camera’s diagonaal onder elkaar in plaats van helemaal onder elkaar. Het vertrouwde design blijft dus hetzelfde als zijn voorgangers. 

Groot prijsverschil

De iPhone 13 wordt nu vaak als refurbished iPhone 13 aangeboden. Deze refurbished iPhones zijn ooit eerder verkocht geweest en vaak na korte tijd weer ingeruild. Na het inruilen worden deze toestellen volledig gecontroleerd en weer opnieuw verkoopklaar gemaakt. Zo zijn deze toestellen in topconditie en worden ze samen met nieuwe oplaadaccessoires weer verkocht. Het opnieuw verkopen van een iPhone is niet alleen een duurzame oplossing om e-waste te verminderen, het levert de koper ook nog eens een behoorlijk prijsverschil op ten opzichte van de oorspronkelijke prijs die Apple vroeg. Zo kan je al een refurbished iPhone 13 kopen vanaf 699 euro. Daarnaast kan je in de meeste gevallen ook weer je oude iPhone inruilen zodat je nog minder betaalt.

Verschil tussen tweedehands en refurbished

Veel mensen vragen zich af waarom ze zouden moeten kiezen voor een refurbished toestel in plaats van een tweedehands iPhone. Het kopen van een tweedehands toestel gaat vaak via Marktplaats of via een kennis. In zulke gevallen heb je geen zekerheid en wordt het toestel verkocht zonder garantie en ook zonder de normale bedenktijd. Krijg je problemen met het toestel? Dan sta je er alleen voor en kan je geen aanspraak maken op garantie. Bij het kopen van een refurbished iPhone ontvang je in veel gevallen 1, 2 of 3 jaar garantie, dit verschilt per aanbieder. Daarnaast zorgt het Keurmerk Refurbished voor meer zekerheid, bij dit Keurmerk zijn 5 aanbieders aangesloten die deze refurbished iPhones verkopen. Wil je nog meer zekerheid? Bekijk dan of de aanbieder is aangesloten bij het Keurmerk Refurbished, dit is ook te vinden op de website van Techniek Nederland.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie