Surface Pro 6 is de helft sneller dan voorganger

Wat we weten over de nieuwe Surface Pro

Jeroen van Onselen
De deze week uitgekomen nieuwe Surface’s van Microsoft komen pas volgend jaar uit in Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend, maar enkele technische details wel.

Dit is wat we tot nu toe weten.

Surface Pro 6

De Surface Pro 6 is de krachtigste Surface Pro tot nu toe en komt beschikbaar in de kleuren platina en zwart. De Surface Pro 6 Het device heeft de nieuwste 8e generatie Intel® Quad Core™-processor. De Surface Pro 6 is 67 procent sneller dan zijn voorganger en kent een batterijlevensduur van 13,5 uur.

Yep, dat lees je goed. Dat is echt een verbetering ten opzichte van zijn voorvanger, hoewel we wel de beweringen van Microsoft eerst moeten testen natuurlijk.

Surface Laptop 2

De Surface Laptop 2 is dun en licht en past hierdoor gemakkelijk in je tas. Het device is verkrijgbaar in vier kleuren, waaronder mat zwart, bordeauxrood, kobaltblauw en platina.

De Surface Laptop 2 draait op de nieuwste 8e generatie Intel® Quad Core™-processor en is 85 procent sneller dan de vorige Surface Laptop. Deze Surface Laptop heeft daarnaast een batterijlevensduur van maximaal 14,5 uur. Het device maakt nauwelijks een geluid wanneer je het scherm dichtklapt en op het toetsenbord typt.

Surface Studio 2

De Surface Studio 2 is de meest krachtige Surface ooit. Het is ontwikkeld voor videomakers die behoefte hebben aan meer levendigheid, hogere grafische prestaties en snellere verwerking.<

De Surface Studio 2 heeft anderhalf keer snellere grafische prestaties en twee keer het grafische geheugen in vergelijking tot zijn voorganger, en is 38 procent helderder, met 22 procent meer contrast.

Daarnaast heeft de nieuwe Studio 4096 drukniveaus en kantelgevoeligheid voor tekenen en schetsen.

Prijzen Surface Pro 6 onbekend

De Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 en zijn naar verwachting in 2019 beschikbaar in Nederland. Data en prijzen zijn nog niet bekend.

De komst van de nieuwe Surface-apparaten was nieuws deze week, maar het echte nieuws is natuurlijk de Windows 10 Oktober update die wordt uitgerold. Er is al veel geschreven over deze lang verwachte update van Microsoft. Wat misschien een beetje ondergesneeuwd is, is dat ook updates zijn voor Office. De updates in Office zorgen ervoor dat gebruikers niet beperkt worden door plaats, tijd en device, en dat samenwerking tussen collega’s makkelijker wordt. Veel van deze features zijn toegankelijk via de oktober update van Windows 10.
 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen