Wat zijn de instapeisen voor een goede zakelijke website? 

Redactie WINMAG Pro
Ben jij online goed vindbaar en ziet jouw website er gelikt uit?

Dan vergroot je de kans op klanten. Een website kan in deze tijd echt niet meer achterblijven en daarom lichten we in deze blog een aantal zaken toe die niet mogen ontbreken voor een zakelijke website. 

De basis van een zakelijke website 

Je kunt niet zomaar een website maken. Hiervoor dien je eerst een domein te kopen. Je kan het best kiezen voor de naam van jouw bedrijf, zodat mensen je website makkelijk kunnen vinden. Het kan zijn dat het domein niet meer beschikbaar is, controleer dit eerst bij Stichting Internet Domeinregistratie. Een website heeft ook een hosting nodig, zodat iedereen hem op internet kan gebruiken. Vaak kan je een domein en hosting bij dezelfde aanbieder aanschaffen. Er zijn verschillende soorten webhosting dus verdiep je in de mogelijkheden zodat je een hosting hebt die bij je past.

Tijd om te gaan bouwen! 

Nu je de basis kent, is het tijd om de website vorm te geven. Hiervoor zijn verschillende programma’s die jou kunnen helpen bij dit proces. Een bekend programma is Wordpress, maar ook Wix ken je misschien wel. Alle websitebouwers hebben zo zijn voor- en nadelen, dus verdiep je in de opties wanneer je hieraan gaat beginnen. Wix is bijvoorbeeld wat toegankelijker dan Wordpress, maar Wordpress heeft technisch wat meer mogelijkheden. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het bouwen van een website uit te besteden. 

De volgende stap: SEO

Wanneer jouw website staat, is het volgende doel om zo hoog mogelijk te scoren in Google. Want hoe vaak kijk jij op de tweede pagina? Precies, tijd om aan de slag te gaan! SEO staat voor Search Engine Optimalisation en betreft alle werkzaamheden die je doet om jouw website zo hoog mogelijk te laten ranken in Google. Online zijn er veel SEO tips en trics te vinden, maar we zetten de belangrijkste vast voor je op een rijtje. Ten eerste is het van belang dat je voor autoriteit zorgt, schrijf regelmatig teksten die over jouw dienst of product gaan zet de belangrijkste woorden in titels en subtitels. Links werken ook erg goed voor je SEO, zo kan je zelf linken naar andere relevante websites, maar het werkt ook goed als andere websites naar jou linken. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. We kunnen je zeker adviseren om je goed te verdiepen in SEO, want het kan erg waardevol zijn! 

Hopelijk hebben we je hiermee voldoende tips gegeven op het gebied van een zakelijke website bouwen. Succes! 

Foto door Markus Spiske 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie