Welke webhostingaanbieder past het best bij jouw wensen?

Redactie WINMAG Pro
Er zijn veel verschillende soorten webhostingaanbieders in Nederland. Het kan dan ook best lastig zijn om een aanbieder te vinden die goed bij je wensen past. Zorg er altijd voor dat je hebt gekeken naar de mogelijkheden en het aanbod van verschillende aanbieders. Er zit soms een behoorlijk verschil in het aanbod. Als je een webhostingpakket hebt afgesloten dat niet goed bij je past, kan het problemen opleveren en dit wil je voorkomen. Om het je iets makkelijker te maken gaan we dieper in op de belangrijkste punten waar je op moet letten tijdens het vergelijken van webhostingaanbieders.

Zo kun je zelf kijken welke dingen voor jou belangrijk zijn en welke aanbieder hier het beste op aansluit. Naast het kiezen van een goede webhoster is het ook slim om voor een goed cloudpakket te kiezen zodat je altijd toegang hebt tot je bestanden in de cloud.

SSD

De meeste webhostingaanbieders bieden SSD-opslag aan. SSD staat voor Solid State Drive. Deze vorm van opslag is erg snel. Bij het afsluiten van een webhostingpakket kun je kiezen voor verschillende opties, van een aantal GB tot onbeperkt opslag. Hier worden onder andere de gegevens en bestanden van je website opgeslagen.

Dataverkeer

Een belangrijk onderdeel voor hosting in Nederland is het dataverkeer. Dataverkeer wordt aangegeven in het aantal GB. Dit gaat over het verkeer (bezoekers) van je website en hoeveel data zij verbruiken. Hoeveel je nodig hebt, zal per website verschillen. Als je een simpele website met weinig bezoekers hebt, zul je niet zoveel dataverkeer nodig hebben maar als je een website hebt waarop mensen constant filmpjes kijken of bestanden downloaden, zul je een groter pakket nodig hebben.

Domeinen

Als je een website wilt, heb je ook een domeinnaam nodig. Deze kan je registreren bij je webhostingaanbieder. Bij de ene aanbieder krijg je een domeinnaam gratis bij je hostingpakket en bij de ander is een losse registratie vereist. Let hierop bij het vergelijken van de verschillende aanbieders.

Back-ups

Kijk goed of je webhost een back-upoptie aanbiedt. Als je dit bij je pakket neemt, zal er regelmatig een back-up gemaakt worden van je website zodat je een oude versie van je website altijd terug kunt halen als er iets mis gaat.

SSL

Zorg er altijd voor dat er een SSL-certificaat bij je hostingpakket zit. SSL staat voor Secure Socket Layer. Dit zorgt ervoor dat gegevens veilig verzonden worden en niet onderschept kunnen worden. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je bezoekers.

Er zijn dus een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van je webhostingaanbieder. We hopen dat je nu een beter beeld hebt over wat deze dingen inhouden. Op het moment dat je dit doorhebt, kun je een betere keuze maken voor een pakket dat bij je past. Het zou namelijk zonde zijn als je allerlei dingen in je pakket hebt waar je voor moet betalen terwijl je er eigenlijk geen gebruik van maakt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie