Werken bij Amazon: een ware hel

Redactie WINMAG Pro
Een baan bemachtigen bij Amazon, één van grootste tech-bedrijven ter wereld, klinkt zo slecht nog niet. Tenzij je bestellingen inpakt, dan is je baan een ware hel.

Dit blijkt uit een reportage van de Engelse krant Mirror. Voor de reportage ging journalist Alan Selby vijf weken lang werken als order picker bij de webwinkelgigant in een distributiecentrum in Essex. Wat hij aantrof op de werkvloer zijn bijna beestachtige omstandigheden.

Werken voor Amazon blijkt ware hel

Het succes van Amazon komt met een prijs die vooral betaalt wordt door de medewerkers van het bedrijf die bestellingen inpakken. Zo liggen er medewerkers te slapen na uitgeput te zijn door werkweken van 55 uur. Ook rijden er regelmatig ambulances aan om werknemers die het harde werken niet meer aankunnen af te voeren.

Werknemers mogen niet zitten tijdens het werken, ook niet als het rustig is. Tijdens het werk wordt bijgehouden hoe lang zij naar de WC gaan. Elke werknemer heeft een quota die ze moeten halen. Van Selby werd verwacht dat hij 120 producten per uur moest inpakken. Dit aantal werd vervolgens verhoogd naar 200. Om zichzelf niet te herinneren aan duur van de monotone en zware werkdagen bij Amazon hebben werknemers de klokken in het distributiecentrum afgeplakt.

Het zware werk op de vloer in de distributiecentra van Amazon staat haaks op het beeld dat het bedrijf van zichzelf geeft volgens Selby:

‘Amazon provides a safe and positive workplace with competitive pay and benefits from day one. We are proud to have created thousands of permanent roles in our UK fulfilment centres in recent years.

We offer great jobs and a positive environment with opportunities for growth. As with most companies, we expect a certain level of performance.

Targets are based on previous performance achieved by our workers. Associates are evaluated over a long period of time as we know a variety of things could impact the ability to meet expectations in any given day or hour.’

Amazon zelf heeft nog niet gereageerd op de reportage. Het distributiecentrum in Essex staat in ieder geval niet op zichzelf wat beroerde werkomstandigheden betreft. Zo staakten er eerder al werknemers van Amazon in Duitsland en Italië tijdens Black Friday wegens de slechte werkomstandigheden.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie