Western Digital en Qumulo ondersteunen Institute for Health Metrics and Evaluation met 2 petabyte

Redactie WINMAG Pro
Western Digital Corp. en Qumulo gaan het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) ondersteunen met rekenkracht voor het doorlopend onderzoek naar de pandemie en de verdeling van vaccins. Het IHME gebruikt hiervoor het schaalbare file data platform van Qumulo en de Ultrastar HDD's en SSD's van Western Digital om tot 2 petabyte aan data per dag te verwerken.

Exponentiële toename van data

IHME, gevestigd aan de School of Medicine van de University of Washington, is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie voor gezondheidsonderzoek die de gezondheid van de wereldbevolking wil verbeteren door de beste vrij beschikbare volksgezondheidsinformatie te verstrekken aan beleidsmakers en zorginstellingen. Op basis van deze gegevens kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen die cruciaal zijn om levens te redden.

"Toen de Wereldgezondheidsorganisatie de virusuitbraak officieel tot een pandemie benoemde, ontvingen we vanuit ziekenhuizen, deelstaatregeringen en andere landen steeds meer verzoeken voor data-modellen en voorspellingen", zegt Serkan Yalcin, directeur IT-infrastructuur bij IHME. “Door vanaf het begin samen te werken met Qumulo en gebruik te maken van Western Digital-schijven, hebben we honderden miljoenen datapunten kunnen distilleren in één enkele visualisatie, waarmee beleidsmakers gemakkelijk resultaten kunnen bekijken en deze met hun teams kunnen communiceren. Nu er over de hele wereld vaccins worden uitgerold, hebben we de projecties uitgebreid met nog meer data om besluitvormers de meest volledige informatie te geven die beschikbaar is."

Schaalbare opslaginfrastructuur met capaciteit

Voor het vastleggen en analyseren van de grote datasets is een eersteklas opslaginfrastructuur vereist. Het krachtige C-432T file data platform van Qumulo biedt een cached performance hybride opslagsysteem, een dynamisch schaalbare architectuur en realtime zichtbaarheid van data die noodzakelijk zijn voor organisaties met enorme hoeveelheden gegevens, zoals IHME.

Het systeem van Qumulo beschikt over de Ultrastar DC HC550 18TB HDD's van Western Digital met HelioSeal-technologie vanwege hun hoge capaciteiten, lage vermogen en hoge betrouwbaarheid. Voor snellere data-analyse worden Ultrastar DC SN640 NVMe SSD's gebruikt, met zes keer betere sequentiële leesresultaten in vergelijking met SATA SSD's. Met de verticaal geïntegreerde opslagapparaten van Western Digital biedt Qumulo's C-432T file data platform 432 TB aan onbewerkte opslagcapaciteit in een 2U-configuratie.

"Door samen te werken met Western Digital bieden we IHME een snel en betrouwbaar file data platform, dat elke dag tot wel 20x meer gegevens analyseert dan eerdere oplossingen", zegt Ben Gitenstein, vice-president product bij Qumulo. “Ons softwaregedreven platform biedt mogelijkheden die de analyse van enorme datasets radicaal vereenvoudigen, wat cruciaal is voor enterprise klanten om succesvol ongestructureerde data te gebruiken. Dankzij de samenwerking met Western Digital kunnen klanten zoals IHME de complexiteit van hun infrastructuur vereenvoudigen, innovatie versnellen en de kracht van data ontketenen, waar deze zich ook bevinden."

“Schalen voor toenemende data is een veelvoorkomende hindernis waarmee organisaties worden geconfronteerd. In dit geval was de toename van gegevens plotseling en exponentieel”, zegt Andrew Dorian, vice president harde schijven voor datacenters bij Western Digital. "Door met Qumulo samen te werken kunnen we een opslagbasis bieden waarmee IHME data-gedreven, op wetenschap gebaseerde, uitvoerbare plannen kan maken om Covid-19 te bestrijden. Samen waren we in staat om snel een schaalbaar on-premise bestandsopslagsysteem te leveren met hoge capaciteit harde schijven en krachtige NVMe SSD's om de ​​enorme toename van data te hanteren."

Meer informatie in de case study.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie