Western Digital toont nieuwe snelheden en hoge capaciteiten opslagoplossingen

Redactie WINMAG Pro

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) onthult een nieuwe reeks technologieën en opslagoplossingen voor de complexe media- en entertainmentworkflows van vandaag en morgen. De geavanceerde oplossingen komen tegemoet aan de groeiende behoefte aan snellere, flexibelere opslagoplossingen met hoge capaciteit om workflows te stroomlijnen en te voldoen aan de hoge projecteisen. Tijdens NAB 2024 in Las Vegas demonstreert Western Digital onder andere een 4TB UHS-I-geheugenkaart en nieuwe SanDisk Professional producten met 24TB opslag.

De toenemende vraag naar rijkere en boeiendere inhoud, met hogere resoluties en meer frames per seconde stelt hogere eisen aan media- en entertainmentworkflows. Voor elke stap van die workflow – van vastleggen en verplaatsen tot archiveren – wil Western Digital technologie verbeteren om professionals en makers te helpen sneller en efficiënter te werken, zodat ze tijd en geld kunnen besparen en zich kunnen concentreren op hun creativiteit. 

Tijdens NAB 2024 toont Western Digital de nieuwste innovaties van zijn verschillende merken: 

SD-kaarten met SSD-snelheden  

Het next-gen SanDisk SD- en microSD Express-portfolio biedt een hoger prestatieniveau voor huidige en toekomstige toepassingen die snellere opslagoplossingen vereisen. Met prestatieniveaus die SSD-snelheden bereiken, werken SD Express-kaarten met de bestaande SD UHS-I- en UHS-II-apparaten, terwijl ze M&E-professionals tevens een geheugenoplossing bieden voor toekomstige supersnelle apparaten. De nieuwe SD Express-kaarten zijn voorzien van SanDisk ThermAdapt-technologie die oververhitting van de kaart helpt verminderen met een speciaal ontworpen behuizing en een adaptieve thermisch beheerde controller, zodat apparaten ruim binnen een veilig temperatuurbereik blijven. SanDisk SD- en microSD Express-kaarten zullen naar verwachting deze zomer verkrijgbaar zijn in via Western Digital en bij geselecteerde retailers. 

  • SanDisk SD Express (128GB/256GB) – Dankzij tot 4,4 keer hogere overdrachtssnelheden dan de snelste SD UHS-I-kaart van Western Digital is deze kaart zeer geschikt voor data-intensieve workflows en hoogwaardige camera's en andere compatibele apparaten. De kaart is backward compatible met de bestaande apparaten en klaar voor de toekomst. 
  • SanDisk microSD Express (128GB/256GB) – Dankzij tot 4,4 keer hogere overdrachtssnelheden dan de snelste microSD UHS-I-kaart van Western Digital biedt de SanDisk microSD Express-kaart ongekende snelheid, opslag en prestaties voor intensieve workflows. Deze microSD-kaart is backward compatible voor gebruik in moderne apparaten. 

Om videomakers die in hoge resolutie opnemen met de modernste camera's, actiecamera's, drones en andere digitale apparaten, in staat te stellen het maximale mogelijk te maken, ontwikkelde Western Digital nieuwe innovatieve geheugenkaarten: 

  • 2TB SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I-geheugenkaart - 's werelds eerste 2TB UHS-I SDXC-kaart biedt een enorme opslagcapaciteit om meer hoge-resolutiebeelden vast te leggen en meer 4K UHD4-video's op te nemen op slechts één kaart.  
  • 2TB SanDisk ExtremePRO microSDXC UHS-I-geheugenkaart - Western Digital’s eerste en ‘s werelds snelste 2TB UHS-I microSD-kaart, met hoge capaciteit voor apparaten met microSD-slots om meer inhoud dan ooit vast te leggen. De 2TB-geheugenkaarten zullen naar verwachting deze zomer verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde retailers, e-tailers en de Western Digital-winkel. 
  • 4TB SanDisk Extreme PRO SDUC UHS-I-geheugenkaart – introductie van 's werelds eerste 4TB UHS-I SD-kaart die een enorme hoeveelheid capaciteit levert in een SD-vormfactor. De nieuwe kaart maakt gebruik van de SDUC-standaard (Secure Digital Ultra Capacity) die tot 128 TB mogelijk maakt, en zal naar verwachting in 2025 op de markt komen. Tijdens NAB demonstreert Western Digital hoe de 4TB SD kaart de creatieve mogelijkheden voor camera's en laptops zal vergroten.  

Uitbreiding workflow-mogelijkheden met enorme capaciteiten en prestaties 

Het bekroonde SanDisk Professional-assortiment desktop-harddrive-oplossingen bevat nu 24TB enterpriseklasse 7200 RPM Ultrastar-schijven in zijn premium portfolio om veeleisende 4K-, 8K- en VR-workflows beter te ondersteunen. De nieuwe SanDisk Professional producten: 

  • 24TB G-DRIVE – Uiterst betrouwbare opslag met ondersteuning voor USB-C (10Gbps) voor snelle back-up.  
  • 24TB G-DRIVE PROJECT – Voor back-ups en het bewaren van waardevol projectwerk. Compatibel met Thunderbolt 3 en USB-C (10Gbps). Beschikt ook over een PRO-BLADE SSD Mag-slot voor modulaire SSD-prestaties bij het delen en bewerken op verschillende apparaten.  
  • 48TB G-RAID MIRROR – Wordt verzonden in RAID 1 (mirroring) om automatisch een duplicaat van werkbestanden te maken voor gegevensredundantie. Compatibel met Thunderbolt 3 en USB-C (10Gbps). Beschikt ook over een PRO-BLADE SSD Mag-slot voor modulaire SSD-prestaties bij het delen en bewerken op verschillende apparaten. 
  • 96TB G-RAID SHUTTLE 4 – Verplaatsbare hardware RAID-oplossing met 4 baysn zorgt voor zeer snelle toegang en realtime videobewerking. Dit apparaat wordt geleverd in RAID 5 en ondersteunt ook RAID 0-, 1- en 10-configuraties. 
  • 192TB G-RAID SHUTTLE 8 – Verplaatsbare hardware RAID-oplossing met 8 bays voor omvangrijke opslagruimte voor geconsolideerde back-up, zowel op locatie als in de studio. Het ondersteunt RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50 en 60 configuraties en biedt overdrachtssnelheden tot 1690 MB/s lezen en 1490 MB/s schrijven in standaard RAID 5. 

Toenemende schaalbaarheid en flexibiliteit  

De opslagplatforms van Western Digital zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de enorme data-uitdagingen van de media- en entertainmentindustrie. De platforms bieden kosteneffectieve opslag van enterpriseklasse met schaalbaarheid, duurzaamheid en mobiliteit, voor omroepen, CDN’s, productiehuizen en studio's. 

Western Digital Ultrastar Transporter – Platform voor gegevensoverdracht met hoge doorvoer en grote capaciteit voor gegevensverzameling, opslag en mobiliteit. Biedt tot 368 TB aan snelle NVMe SSD-prestaties en 200 Gb/E-connectiviteit met twee poorten voor het opslaan, bewerken en fysiek transporteren van dagelijkse en grote bestanden van de ene naar de andere locatie, inclusief de cloud. Dit kan dagen of weken tijd besparen in vergelijking met het gebruik van online bestandsoverdrachtdiensten. De Ultrastar Transporter kan meegenomen worden op locatie waar een netwerkverbinding mogelijk niet haalbaar is vanwege de kosten of slechte connectiviteit. Het weegt minder dan 30 kg, heeft een duurzaam chassisontwerp en wordt geleverd in een beproefde transportkoffer. Het beschikt over extra gegevensbeveiliging met een verzegelde behuizing en is ontworpen voor FIPS 140-2 niveau 2 compliance van Trusted Platform Module (TPM) versie 2. 

Western Digital Ultrastar Data102 JBOD-platform - Betrouwbaar extern opslagplatform met hoge dichtheid voor massaopslag, back-up, online toegankelijk archief en nearline content. Deze third-generation oplossing ondersteunt tot 24 Gb SAS naar de host om de investering toekomstbestendig te maken. Het Data102 3000-platform biedt tot 2,65 PB in een 4U-behuizing en ondersteunt de nieuwste 24TB Ultrastar harde schijven, inclusief de nu verkrijgbare Ultrastar DC HC580 SAS HDD's. Beschikt over de ongeëvenaarde ArcticFlow- en IsoVibe-innovaties die het aantal defecten aan harde schijven als gevolg van hitte en trillingen met 62 procent verminderen vergeleken met de vorige generatie. 

Voor meer informatie over de NAB 2024 introducties, kijk hier. Voor meer bedrijfsnieuws zie de Western Digital Newsroom.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie