WhatsApp biedt mogelijkheid tot beveiligen met vingerafdrukscan

Jordi Smit
WhatsApp geeft de iPhone-gebruikers die de laatste update hebben gedownload, de mogelijkheid om de app te beveiligen met een vingerafdrukscan of gezichtsherkenning.

Beveiligen met vingerafdrukscan

Gebruikers kunnen de beveiliging inschakelen in de privacyinstellingen van hun app. Zij kunnen het zo instellen dat direct, na een minuut, vijftien minuten of een uur wordt gevraagd om WhatsApp te beveiligen met vingerafdrukscan of gezichtsherkenning. Zodra Touch ID of Face ID is ingeschakeld, vraagt de app na de ingestelde tijd om de biometrische authenticatie. Op die manier is WhatsApp extra beveiligd, ook als de iPhone ontgrendeld is.

Binnenkomende berichten

Gebruikers die hun notificaties aan hebben staan, kunnen met de beveiliging via Touch ID of Face ID niet voorkomen dat de inhoud van nieuwe berichten via meldingen onleesbaar wordt. Als de telefoon ontgrendeld is, zijn binnenkomende berichten te zien en te beantwoorden zonder de app te openen.

LEES OOK: 'Mogelijke fusie WhatsApp, Instagram en Messenger'

Tweestapsvertificatie

De beveiliging via Touch ID of Face ID is een aanvulling op tweestapsverificatie, een functie die WhatsApp zowel op Android als iOS ondersteunt. Daarbij kunnen gebruikers een pincode instellen om de app te beveiligen. WhatsApp vraagt vervolgens regelmatig om de code in te voeren, maar de frequentie is niet dagelijks.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi