Geen spamsoftware voor WhatsApp

WhatsApp treedt op tegen spamsoftware

Aimée van Vuuren
Er zijn bedrijven die speciale software aanbieden waarmee gebruikers de anti-spammaatregelen van de chat-app kunnen omzeilen. WhatsApp heeft daar genoeg van en spant voortaan een rechtszaak aan tegen verantwoordelijke partijen als het doorheeft dat er sprake is van spamactiviteiten.

Plannen van WhatsApp

WhatsApp wil vanaf 7 december dit jaar juridische stappen gaan nemen tegen bedrijven die beweren dat zij alleen op grote schaal ongevraagde berichten kunnen versturen. Deze stappen zullen ook ondernomen worden wanneer er geen bewijs bestaat dat de betrokken partijen daadwerkelijk berichten verstuurt.

Lees ook: Werk en vacatures vinden via Whatsapp

India

Vorige maand werd er door persbureau Reuters ontdekt dat marketeers en politieke activisten uit India gebruikmaakten van deze spamsoftware voor de verkiezingen van 19 mei. Er werden zo’n 100.000 berichten per dag via WhatsApp verstuurd om mensen te verleiden om te stemmen op bepaalde kandidaten.

Uiteindelijk heeft het persbureau drie verschillende softwarepakketten gevonden die het mogelijk maakten om dit soort berichten op grootschalig niveau te verzenden.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée