Beheerders kunnen nu ook de rechten van andere gebruikers afnemen

WhatsApp voegt meer functies toe voor groepsgesprekken

Marc Boersma
WhatsApp gaat meer functionaliteit toevoegen aan groepsgesprekken. De nieuwe functies zullen tegelijkertijd voor Android en iOS beschikbaar komen.

Met de update wil WhatsApp de groepsgesprekken binnen de chatapp overzichtelijker en beter maken. Ook veel zakelijke gebruikers maken gebruik van WhatsApp voor het voeren van groepsgesprekken, terwijl er betere zakelijke alternatieven beschikbaar zijn.

Ongelezen berichten

Een nieuwe functie geeft een samenvatting van antwoorden en mentions als gebruikers een groepschat enige tijd niet hebben bekeken. Als gebruikers een groepsgesprek met veel berichten openen, verschijnt een @-icoon aan de onderkant van de conversatie. Met deze Group catch up-functie krijgt de gebruiker een overzicht van alle ongelezen berichten waarin zijn of haar naam is genoemd.

Beheerders kunnen nu ook de rechten van andere gebruikers afnemen. Gebruikers kunnen niet meer zomaar worden toegevoegd aan een groep die ze eerder hebben verlaten. Beheerders kunnen de oprichter van de groep ook niet verwijderen. De oprichter kan alleen uit eigen beweging de groep verlaten. 

Deelnemers zoeken

Groepen binnen WhatsApp kunnen nu ook een beschrijving met tekst krijgen. Nieuwe deelnemers aan een groep zien de tekst bovenaan staan en zijn ook op de hoogte van eventuele regels. Beheerders kunnen instellen welke gebruikers de naam, het icoon en de omschrijving van de groep kunnen aanpassen. Het is nu ook mogelijk om binnen de pagina van de groep te zoeken naar deelnemers, zodat je kunt zien wie je via de groepschat kunt bereiken.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc