WhatsApp werkt aan 'vakantiemodus'

Jordi Smit
Het is mogelijk dat je in de toekomst zo maar eens in WhatsApp de vakantiemodus kunt gebruiken. Gebruikers kunnen dan in de vakantie bepaalde berichten verbergen, zo blijkt uit een testversie die in handen kwam van WABetalnfo.

Andere mogelijkheden WhatsApp

Er bestaat inmiddels al een functie in deze trant, namelijk één waarmee je berichten kunt archiveren. Berichten verschijnen dan pas weer op de app als jij zelf een nieuw bericht hebt gestuurd. Door de vakantiemodus te activeren, gaan de berichten echter niet weg uit het archief. Dat moet nu wel kunnen, zodat je drukke chatgroepen voortaan kunt negeren.

'Stille modus'

Bovendien is WhatsApp bezig met een functie, genaamd stille modus. Daarbij blijft het lampje bij een melding verborgen voor gesprekken die op stil gezet zijn. Ook hierbij geldt dat de functie momenteel wordt getest. Het is dus nog niet bekend of de functies daadwerkelijk worden doorgevoerd.

WhatsApp kijkt verder

WhatsApp onderzoekt bovendien momenteel of accounts van verschillende websites aan elkaar kunnen worden gelinkt. Zo moet in de toekomst de mogelijkheid ontstaan om een WhatsApp-profiel aan een account op Instagram of Facebook te koppelen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi