Wordt 2019 het jaar van de Playstation 5?

Ruben den Boer
Gemiddeld hebben de consoles van Sony een levenscyclus van zeven jaar. Dat zou betekenen dat de Playstation 5 in 2020 zal worden geïntroduceerd, er zijn echter steeds meer aanwijzingen dat de nieuwe generatie Playstation volgend jaar al aangekondigd zal worden.

Zo verschenen er onlangs afbeeldingen online van het vermoedelijke ontwerp van de Playstation 5. Deze bleken achteraf nep te zijn, maar het zette LetsGoDigital in ieder geval aan het denken. Samen met het Bonami SpelComputer Museum ontwierpen zij daarom enkele renders van het mogelijke design van de nieuwste Playstation. Nep of niet, ook wij worden best enthousiast van deze afbeeldingen.

Playstation 5 in ieder geval niet op E3 2019

Een andere reden waardoor men denkt dat Sony z’n nieuwe spelcomputer in 2019 al zal aankondigen, is omdat Sony heeft aangegeven niet aanwezig te zijn op de E3 in 2019. De E3 is het belangrijkste evenement van het jaar voor de game-industrie en tot nu toe was Sony op alle 23 edities aanwezig.

In plaats daarvan lijkt het erop dat Sony een eigen evenement wil organiseren in 2019. Dit woekert de geruchten op een vroege release voor de Playstation 5 alleen maar meer aan.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben