YouTube-apps spelen video's voortaan automatisch af op thuisscherm

Jordi Smit
YouTube voegt voor alle gebruikers van zijn mobiele apps een autoplay-functie toe, waarmee video's op het thuisscherm van de app automatisch worden afgespeeld. Tot voor kort was de functie uitsluitend beschikbaar voor betalende YouTube Premium-gebruikers.

Thuisscherm YouTube-apps

De functie begint op het thuisscherm van de YouTube-apps alvast met het afspelen van video's, zonder geluid maar wel met ondertiteling. Gebruikers kunnen de functie in de instellingen van de app uitschakelen. Volgens YouTube was de autoplay-functie onder Premium-gebruikers zo populair, dat hij daarom beschikbaar wordt gemaakt voor iedereen.

Aantrekkelijker en laagdrempeliger

De functie moet het voor gebruikers aantrekkelijker en laagdrempeliger maken om video's te bekijken. Standaard wordt de functie alleen gebruikt als het toestel een wifi-verbinding heeft, om mobiele data te besparen. Wel is de functie volgens YouTube gemaakt om zo zuinig mogelijk met data om te gaan.

YouTube Kids

YouTube maakte gisteren al bekend dat het bedrijf zijn kinderplatform YouTube Kids begin volgend jaar in Nederland lanceert. Op die app kunnen ouders onder andere een tijdsslot instellen, video's en kanalen blokkeren en de zoekfunctie uitschakelen. Zo kunnen ze zorgen dat alleen kindvriendelijke filmpjes te zien zijn. In de VS is YouTube Kids al sinds 2015 in de lucht. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi