YouTube Gaming stopt

Fenna Kiebert
Google stopt op 30 mei met YouTube Gaming, de aparte app voor gamevideos's en streams op het videoplatform. 

Functies YouTube Gaming niet meer speciaal

Vorig jaar kondigde Google al aan dat de gaming pagina op YouTube begin dit jaar zou verdwijnen. Volgens het bedrijf zijn veel van de functies die zijn ontwikkeld voor YouTube Gaming, inmiddels ook ingebouwd in de standaard YouTube-app. Daarnaast heeft Google een op games gerichte 'hub' geïntroduceerd die al grotendeels het oude YouTube Gaming heeft vervangen.

LEES OOK: De ruisvrije toekomst van je oortjes is helaas niet gratis

Op een helppagina stuurt YouTube de overgebleven fans van YouTube Gaming naar deze nieuwere hub. Het is ook een combinatie van YouTube- en YouTube Gaming-abonnementen, maar mensen verliezen blijkbaar wel de lijst met games die ze hebben opgeslagen. ‘We hebben YouTube Gaming gelanceerd als een zelfstandige app voor gamers, waarbij we nieuwe functies testen op basis van de feedback van de game-community,’ legt de pagina uit. ‘We willen doorgaan met het bouwen van een sterker thuis voor de gaming-community die zich op YouTube bevindt.’

Verder kunnen gebruikers van het videoplatform wel nog steeds op YouTube terecht voor video's, uitsluitend over games, via https://www.youtube.com/gaming.

Tegen irrelevante content

YouTube Gaming werd gelanceerd in 2015. YouTube promootte het als een manier om de livestream-ervaring te verbeteren en irrelevante content weg te houden van de gamingfans. Volgens het bedrijf keken de meeste gebruikers alleen nog steeds naar gamevideo's in de hoofd-app, en veel gebruikers begrepen zelfs niet eens waar YouTube Gaming specifiek voor was. De beste functies kwamen later tot het kernplatform, waar veel meer mensen ze daadwerkelijk zagen en er gebruik van maakten.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna