Zyxel helpt gebruikers volledige potentieel van next-gen apparaten te benutten met nieuwe Multi-Gigabit switches

Redactie WINMAG Pro
Zyxel Networks, toonaangevend leverancier van veilige, AI- en cloud-gedreven zakelijke en thuisnetwerkoplossingen, introduceert de MG-105 en de MG-108 -5/8 poort unmanaged switches. Hiermee kunnen alle gebruikers, zoals prosumers, content creators en mkb's het volledige potentieel van bandbreedte-intensieve netwerkapparaten benutten met een 2,5G high-speed verbinding.

"De pandemie heeft gezorgd voor een sterke toename aan bandbreedte-intensieve activiteiten, zoals gaming en streaming, online fitness en vlogging, maar ook ter ondersteuning van hybride werkmodellen, waarvoor snellere connectiviteit en de nieuwe generatie apparaten nodig zijn. Zelfs nu de coronamaatregelen afnemen, ziet het ernaar uit dat die vraag de komende jaren zal aanhouden”, aldus Peter van der Putten Head of Channel bij Zyxel Benelux. "De nieuwe familie Multi-Gigabit-switches van Zyxel verrijken precies die netwerkervaringen en zorgen ervoor dat alle gebruikers thuis of op kantoor de allerbeste netwerkprestaties kunnen realiseren."

De volgende generatie netwerkapparaten - zoals WiFi 6-routers, Network Attached Storage (NAS), en laptops of gaming PC's die op 2,5G-snelheid draaien - vragen allemaal om snellere connectiviteit. Veel gebruikers slagen er niet in om het volledige potentieel van dergelijke apparaten te benutten. De nieuwe Multi-Gigabit-switches van Zyxel zijn een doorbraak voor deze gebruikers. Ze kunnen ermee eenvoudig hogere snelheden met de allerbeste netwerkprestaties bereiken, zodat ze meer tijd hebben om zich te concentreren op wat ze het beste kunnen, in plaats van zich zorgen te maken over hun verbinding.

streamingdiensten, zyxel networks

Razendsnelle mediastreaming

De MG-105 en de MG-108 zijn perfect voor bijvoorbeeld prosumers die een hoge netwerksnelheid nodig hebben voor streamen of het overzetten van grote bestanden naar servers, NAS of andere apparaten, maar voor huiswerken of het opslaan van data-intensieve games. Maar de upgrade naar een sterkere verbinding hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom zijn de MG-105 en de MG-108 voorzien van een 2,5G ethernetverbinding op alle poorten en kunnen ze worden gebruikt met gewone Cat 5e-bekabeling, zodat gebruikers zonder gedoe een sneller netwerk kunnen realiseren.

Plug & play, stil en efficiënt

De nieuwe switchfamilie zorgt er ook voor dat er geen kostbare tijd wordt verspild aan het instellen. Gebruikers kunnen optimaal gebruik maken van de plug & plan unmanaged functionaliteit om direct een sneller netwerk op te zetten. Het kleine formaat, de veelzijdige muur- en bureaubevestiging en het ventilatorloze ontwerp maken de switches ook een discrete toevoeging, zowel thuis als op kantoor - en zorgen voor gameplay of content-streaming zonder onderbrekingen. Ondanks het krachtige vermogen van de switches verbruiken ze weinig stroom, wat gebruikers ook helpt energie te besparen.

Naast de nieuwe switches heeft Zyxel ook twee nieuwe PoE-injectors gelanceerd - PoE12-30W en PoE12-60W. Die beschikken over geavanceerde snelheden en leveren meer vermogen voor de uitbreiding naar WiFi 6-netwerken. De PoE12-30W biedt een vermogen tot 30 W met 2,5G ethernet-connectiviteit, terwijl de PoE12-60W een vermogen levert tot 60 W met 5G ethernet-connectiviteit.

Meer informatie over de MG-105 en MG-108 -5/8 poort 2,5GbE unmanaged switches is hier te vinden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie