Samsung Galaxy Tab 10.1

Redactie
Net als alle andere Android Honeycomb-tablets maakt ook de Galaxy Tab 10.1 gebruik van NVIDIA's Tegra 2 chipset op 1 Ghz.

Net als alle andere Android Honeycomb-tablets maakt ook de Galaxy Tab 10.1 gebruik van NVIDIA's Tegra 2 chipset op 1 Ghz. Deze dualcore-processor is door Google aangewezen als hun referentiehardware voor de tabletversie van Android.

Wanneer we kijken naar de buitenkant van de tablet valt vooral op dat hij veel dunner is dan de 10-inch-modellen van bijvoorbeeld Asus en Acer. Ook het gewicht ligt een stuk lager met 565 gram. Ter vergelijking een iPad 2 weegt 601 gram, de Acer Iconia Tab i500 weegt maar liefst 760 gram. Dit is erg prettig wanneer je de tablet voor langere tijd in je handen moet houden.

Het heeft‡ echter ook een keerzijde. Samsung gebruikt voornamelijk kunststof voor de behuizing. Vooral de plastic rand, waar ook de camera in zit, ziet er vrij goedkoop uit. De Tab is leverbaar in zwart of wit.

Net als de meeste tablets beschikt de Tab 10.1 over twee camera's. Opvallend is wel dat Samsung kiest voor een camera met drie mega-pixels. Dit is duidelijk lager dan de concurrentie, maar aan de andere kant kun je je afvragen hoeveel mensen serieuze foto's willen maken met een tablet.

Samsung hee‡ft met de Galaxy Tab 10.1 een erg mooie tablet afgeleverd. Het materiaal oogt op sommige plaatsen wellicht wat goedkoop en het aantal aansluitingen zijn wat karig, maar daar krijg je wel een erg dunne en lichte tablet voor terug, die daardoor erg prettig in de hand ligt. Wat ons betreft‡ is de Ga-laxy Tab 10.1 momenteel de beste Android-tablet op de markt.

Samsung Galaxy Tab 10.1

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie