Toughpad FZ-Q2 is eerste semi-rugged detachable voor mobiele professionals

Panasonic introduceert nieuwe Toughpad FZ-Q2 2-in-1 notebook

Redactie WINMAG Pro
Panasonic lanceert zijn eerste semi-rugged 2-in-1 notebook met een afneembare tablet. De notebook is ontworpen voor mobiele medewerkers, die de voordelen van tablets en notebooks willen combineren. De 2-in-1 Panasonic Toughpad FZ-Q2 notebook heeft een grote 12,5-inch display en verschillende zakelijke poorten. Het device kan door mobiele medewerkers flexibel ingezet worden als standalone tablet of als notebook in combinatie met het toetsenbord. Panasonic richt zich met de FZ-Q2 vooral op field sales en service professionals.

'Heel wat bedrijven die 2-in-1 consumentenmodellen gebruiken, krijgen problemen met de duurzaamheid en flexibiliteit', zegt Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. 'Bij het ontwikkelen van de FZ-Q2 stond deze problematiek centraal. De nieuwe 2-in-1 biedt een flexibel design, het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid die mobiele werkers nodig hebben om hun werk optimaal uit te kunnen voeren.'

Display

De display van de FZ-Q2 is ideaal voor medewerkers die technische gegevens en formulieren willen bekijken of die detailafbeeldingen en presentaties van hoge kwaliteit aan potentiële klanten willen laten zien. De 12,5-inch full HD-display (1920 x 1080) is een 10-vinger-capacitief IPS-multi-touchscreen. Bij het apparaat wordt ook een capacitieve pen geleverd voor het maken van notities. De FZ-Q2 beschikt over een 2MP webcam met stereomicrofoon en een 8 MP documentatiecamera aan de achterzijde.

Uitgebreide set zakelijke poorten

De Panasonic Toughpad FZ-Q2 notebook komt met een uitgebreide set zakelijke poorten, waaronder USB 3.0, HDMI, LAN en True Serial voor aansluiting op verschillende systemen en apparaten. Voor een optimale connectiviteit onderweg kan de Toughpad FZ-Q2 uitgebreid worden met opties zoals 4G LTE en een (contactloze) smartcardlezer (op projectbasis, kan niet worden gecombineerd met LAN, Seriële poort en HDMI Out).

Gemaakt om te presteren

Met de Panasonic FZ-Q2 bouwt Panasonic verder op 20 jaar ervaring in het ontwerpen van duurzame mobiele apparaten voor zakelijke gebruikers. Zo is de FZ-Q2 perfect geschikt voor mobiele werknemers die ook werkzaamheden uitvoeren in een buitenomgeving. De behuizing bestaat uit een magnesiumlegering die de tablet bestand maakt tegen valpartijen van maximaal 76 cm hoogte. De FZ-Q2 heeft bovendien een vochtbestendig toetsenbord. Het apparaat heeft een slank en licht ontwerp (weegt slechts 1,93 kg en is 44 mm dik). Zonder toetsenbord weegt de tablet slechts 1,09 kg en is dan 22 mm dik. Dankzij het ventilatorloze ontwerp werkt hij ook uitstekend in stoffige omgevingen.

Gebruiksgemak

Dankzij de handige draagriem kan de gebruiker het apparaat gemakkelijk in één hand vasthouden. Daarnaast kan de optionele 360 graden roterende draagriem worden toegevoegd.

Krachtige prestaties

De Panasonic Toughpad FZ-Q2 is ontwikkeld voor de krachtigste zakelijke toepassingen en kan een hele werkdag worden gebruikt. De notebook heeft een 6e generatie Intel CPU (Intel® CoreTM m5-6Y57 vPro™-processor met smartcache van 4 MB, 1,1 GHz tot 2,8 GHz) met Intel® HD Graphics 515. De FZ-Q2 wordt geleverd met een Windows 10 Pro-besturingssysteem (met mogelijkheid tot downgrade naar Windows 7). Verder beschikt de notebook over een SSD van 128 GB (optioneel 256 GB) en 4 GB RAM (optioneel 8GB op projectbasis).

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Toughpad FZ-Q2-notebook heeft standaard 3 jaar garantie en is vanaf mei 2017 verkrijgbaar (Windows 7 SKU vanaf juni 2017) met een adviesprijs vanaf € 1.995 excl. btw.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie