Konica Minolta en Pioneer richten joint venture op

Redactie WINMAG Pro
Konica Minolta en Pioneer hebben een overeenkomst gesloten om in mei 2017 een joint venture op te richten – Konica Minolta Pioneer OLED, Inc. – gericht op de productie van organische lichtemmiterende diodes (OLED's) voor de verlichting in auto's.

Door de groeiende vraag naar geavanceerde design auto-onderdelen, een van de belangrijkste kenmerken die meerwaarde oplevert, gebruiken steeds meer luxe automodellen OLED-verlichting voor de achterlichten. In de toekomst zal de vraag naar nog kleinere en lichtere auto-onderdelen alleen maar toenemen, niet alleen uit designoogpunt, maar ook om het totale energieverbruik van de auto's te verminderen. Hierbij moeten fabrikanten rekening blijven houden met de strenge kwaliteitscontroles vanwege de veiligheid van de achterlichten.

OLED wordt ook steeds vaker gebruikt voor nieuwe toepassingen, zoals reclameverlichting waarbij verlichting in papier is geïntegreerd, en verlichting voor verpakkings- en schoonheidstoepassingen, die gebruikmaken van de hoogwaardige kleurproducerende eigenschappen van OLED.

Om in te spelen op deze marktsituatie combineert Konica Minolta zijn productietechnologieën en ‘roll-to-roll’-methode voor het flexibel produceren van panelen met Pioneer’s ervaring in de massaproductie en verkoop van OLED-panelen en diens kennis als fabrikant van auto-elektronica. Door het aangaan van deze samenwerking verwachten beide ondernemingen dat de joint venture verlichting kan produceren met nieuwe, aantrekkelijke mogelijkheden voor de klant.

De joint venture zal zich bezighouden met bedrijfs- en productplanning, productontwikkeling en de ontwikkeling van productietechnologieën.  Daarnaast focust het nieuwe bedrijf zich op de marketing van de OLED-verlichting voor beide ondernemingen om te komen tot een verdere uitbreiding van de initiatieven.

Doelstelling van het bedrijf

De activiteiten van de nieuwe onderneming richten zich op het nieuwe terrein van de autoverlichting, naast dat van de verlichting voor indicators en voor reclame dat Konica Minolta heeft ontwikkeld en speciale verlichtingstoepassingen voor schoonheids- en medische doeleinden waarin Pioneer sterk is. Door een sterke positie in flexibele OLED-verlichting op te bouwen, richt de gezamenlijk opgerichte onderneming zich op het behalen van een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro op middellange termijn.

Successen van Konica Minolta en Pioneer met OLED-verlichting

Konica Minolta heeft zijn door inzet van zijn kerntechnologieën in 2011 's werelds eerste commerciële OLED-verlichtingspanelen gebouwd van geheel oplichtende diodes. In 2014 bracht het bedrijf het flinterdunne, lichte en flexibele plastic substraat OLED-verlichtingspaneel op de markt. Dit was zowel 's werelds eerste paneel met regelbare kleurfunctie, 's werelds dunste OLED-verlichtingspaneel en, het paneel met het hoogste verlichtingsrendement dankzij het witte OLED-paneel. Door deze technische successen is Konica Minolta koploper in de branche.

Pioneer startte in 1997 als eerste ter wereld met de massaproductie en levering van OLED-displays. Met de ontwikkeling en marktintroductie van OLED-displays voor auto's in 2004, heeft het bedrijf in totaal meer dan 140 miljoen OLED-displays verkocht en een schat aan OLED-verwante technologieën verzameld. In 2012 is Pioneer gestart met de levering van 's werelds eerste OLED-verlichtingsmodules met regelbare kleur en helderheid. In 2014 volgde Pioneer met 's werelds eerste massaproductie en levering van de OLED-verlichtingsmodule met een nat coatingproces voor een lichtproducerende laag, wat voor significant lagere productiekosten zorgt. Door het beschikken over massaproductietechnologieën en fabrieken voor OLED-verlichtingspanelen, heeft Pioneer toepassingen kunnen introduceren op brede en diverse gebieden, zoals een verlichting voor schoonheids- en medische toepassingen, alsmede een aanbod van verlichting voor auto's.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie