Archos introduceert Android-smartphone Diamond Omega

Redactie WINMAG Pro
Het Franse Archos heeft een nieuwe smartphone geïntroduceerd, de Diamond Omega. Het betreft een Android 7.1-toestel met twee dubbele camera’s.

De Diamond Omega heeft een 5.7-inch randloos scherm met een resolutie van 2040 x 1080 en een PPI van 404. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 835-CPU en heeft 8GB LPDDR4X RAM aan boord. Verder heb je de beschikking tot 128GB aan opslag.

Archos Diamond Omega

Met de Diamond Omega richt Archos zich voornamelijk op mensen die graag foto’s en selfies maken getuige de dubbele camera’s aan de voor- en achterkant.

Achterop vind je een 23MP camerasensor met een groot f/2.0 diafragma en een 2x zoom die volgens Archos zoomt zonder kwaliteitsverlies. De tweede sensor schiet foto’s met 12MP en een f/1.8 diafragma die zorg moet dragen voor een maximale lichtopbrengst.

Aan de voorkant zorgen de twee 5MP camera’s gezamenlijk voor artistieke foto’s in bijvoorbeeld de portret-modus met bokeh-effect. Door de camera’s samen te laten werken zijn onder andere vervaagde achtergronden mogelijk, bedoeld om te gebruiken bij het maken van selfies.

Prijs en verkrijgbaarheid

Archos verwacht de Diamond Omega eind november op de markt te brengen. Het toestel krijgt een adviesprijs van € 499,99.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie