Welke Android Smartphone is het veiligst?

Redactie WINMAG Pro

Momenteel is er grote discussie gaande rondom de onderwerpen beveiliging en privacy. Vooral omdat veel informatie via smartphones en social media niet altijd optimaal beveiligd is, terwijl dit natuurlijk enorm belangrijk is. Niemand wil gehackt worden, of wil dat er gevoelige informatie wordt doorgespeeld aan derden of andere partijen. Daarom is de juiste beveiliging enorm belangrijk.

Gelukkig kun je zelf de nodige maatregelen nemen. Door een paar simpele dingen te veranderen wordt jouw gevoelige informatie een stuk minder toegankelijk. Eerst bekijken we in dit artikel welke dreigingen het meest voorkomen. In het bijzonder schenken we natuurlijk alle aandacht aan gebruikers van Android Smartphones en geven wat nuttige preventietips waarmee je jouw mobiele apparaten veiliger maakt. Als laatste bespreken we de veiligste Smartphones en hoor je onze bruikbare conclusie.

De meest voorkomende bedreigingen

Er liggen als gebruiker van een mobiel apparaat constant gevaren op de loer. Vaak zijn dit dingen waar de meeste mensen niet bij nadenken. Alledaagse handelingen kunnen al problemen veroorzaken. Daarom is het goed precies te weten welke dreigingen het gevaarlijkste zijn. Zie hier daarom de meest voorkomende bedreigingen:
 

  • Openbare Wi-Fi: Door een Wi-Fi verbinding te gebruiken die openbaar is, kunnen hackers makkelijker toegang krijgen tot jouw data. Probeer dit dus ten alle tijden te voorkomen.
  • Malware: Dit is beschadigende software. Hackers krijgen hiermee simpel toegang tot persoonlijke data en gegevens. Let dus goed op wat je download.
  • Ransomware: Zoals het woord in het Engels al zegt, gebruiken hackers ransomware om een vergoeding te vragen. De gegevens van de gehackte persoon worden vergrendeld. Deze worden pas weer vrijgegeven als hiervoor losgeld wordt betaald.
  • Spyware: Het klinkt eng en dat is het ook, want met dit soort programma's worden gegevens afgekeken. Deze kunnen dan weer gebruikt worden om in te loggen op bijvoorbeeld persoonlijke accounts.
  • Phishing: Nog een veel voorkomende vorm van hacken is phishing. Via vertrouwd uitziende e-mails of apps wordt gevoelige informatie losgeweekt bij jou als gebruiker, waardoor iemand kan denken dat deze apps of e-mails echt van een bedrijf afkomstig zijn.

Dit zijn slechts een aantal enge maar serieuze bedreigingen en er is nog veel meer. Ondanks dat iedereen zich vaak veilig waant, kan een gebruiker eigenlijk nooit voorzichtig genoeg zijn. Het is essentieel om voor iemand te weten hoe zich te wapenen tegen al het online kwaad. Lees daarom gauw verder.

Tips voor een top beveiliging

De volgende tips kunnen zeker goed helpen en de meeste zijn simpel om te doen. Het is helemaal niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat een Android Smartphone redelijk tot goed beveiligd is.
 

  • Wachtwoorden: Zorg ervoor dat wachtwoorden regelmatig geupdate worden. Nog beter is het om wachtwoorden zoveel mogelijk te laten verschillen van elkaar. Kies dus wat anders voor een e-mail account dan voor social media of andere apps.
  • Pincode of vingerafdruk: Vergrendel een telefoon altijd met een pincode of vingerafdruk. Mocht deze kwijtraken, dan kan er in ieder geval niemand bij alle persoonlijke data.
  • Authenticatie: Met verschillende authenticatie programma's kan een extra beveiligingslaag worden aangebracht. Schakel deze in voor zoveel mogelijk apps. Deze zijn dan alleen toegankelijk met de invoer van een extra code.
  • VPN: Door de beste VPN te installeren wordt een smartphone nog veiliger. Het geeft nog meer privacy vanaf elke locatie als extra voordeel.
  • Beveiligde Wi-Fi of eigen data: Indien er verbinding met een Wi-Fi netwerk wordt gemaakt, moet deze altijd beveiligd zijn. Een alternatief voor netwerken die een beetje dubieus ogen, is om alleen eigen data vanuit het abonnement te gebruiken.

Door al deze of zoveel mogelijk maatregelen te nemen, wordt elk apparaat stukken veiliger. Als extra optie is anti-virusbescherming te downloaden van gecertificeerde aanbieders. Download ook alleen apps van bronnen die te vertrouwen zijn.

De veiligste Android Smartphones

Als we alle Android Smartphones bekijken zijn er twee die er qua beveiliging er hoog bovenuit steken:
 

  • Google Pixel 3: Dit is één van de veiligste telefoons op de markt. Veel beveiligingsfuncties zitten er standaard op met regelmatige updates.
  • BlackBerry KEY2: Het merk BlackBerry heeft sowieso een goede, veilige reputatie. Met de alle ingebouwde beveiliging van de KEY2 doen ze deze naam nogmaals eer aan.

Conclusie

Met genoeg reële dreigingen, is een goed beveiligde Android Smartphone op ieder moment een must. Om allerlei gevaren voor te zijn, is het van groots belang voor ieder persoon om goed beschermd te zijn. Door de juiste anti-virusbescherming en beste VPN te gebruiken, kan een hoop ellende voorkomen worden. Ongeacht hoe veilig een toestel al is, is een VPN altijd goed als tweede laags bescherming. Wat dat betreft gaat veiligheid, zeker voor gebruikers van mobiele apparaten, voor alles.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie