Een website in 5 stappen

Review: Incomedia WebSite X5 V14

Redactie
Zonder website ben je tegenwoordig niets meer. En de tijd dat je kilometers code moet tikken om een mooie website in elkaar te knutselen is al lang voorbij. Wij gingen aan de slag met WebSite X5 V14 van Incomedia.

Wie tegenwoordig een website wil heeft volop keuze. Wie een beetje het internet afstruint komt al snel talloze diensten tegen waarmee je in een handomdraai een professioneel-ogende website in elkaar kan zetten en direct live kan plaatsen. Vrijwel al deze diensten werken echter op abonnementsbasis. Op zich niet heel gek, want dan kan deze dienst er direct voor zorgen dat je website altijd helemaal up-to-date is met alle nieuwste beveiligingseisen.

Wil je alleen een mooie website maken en zelf bepalen waar, hoe en wanneer je hem live zet en je website tot in de puntjes willen ontwerpen, dan kan dat natuurlijk ook. Wij gingen aan de slag met WebSite X5 V14 van Incomedia, een zeer compleet programma om een prachtige website te bouwen.

5 stappen

Een website bouwen met WebSite X5 V14 gaat heel eenvoudig in 5 stappen. Eerst kies je één van de duizenden sjablonen uit die het beste bij je wensen past en geef je het project een naam.

Vervolgens ga je aan de slag met het sjabloon en kan je deze geheel naar wens aanpassen. Lettertypes, tekstkleuren, achtergronden, sjabloonstructuur en de inhoud kan je met enkele muisklikken wijzigen en ook kan je hier aangeven wat je website moet doen als deze bekeken wordt op een tablet of een smartphone.

In stap drie kan je de opbouw van je website zien en aanpassen in een overzichtelijke sitemap waar je ook pagina's kan toevoegen, verwijderen en in kan delen waar jij wilt.

In de volgende stap, stap vier, kan je al deze pagina's naar hartenlust invullen. Door elementen te slepen kan je afbeeldingen, tekstvakken en noem maar op toevoegen en zo inhoud geven aan je website. Wil je overigens nog een speciaal element toevoegen en daar zelf je HTML-skills voor gebruiken, dan kan je hier ook heel simpel een element voor vrijhouden en je mooie code toevoegen. Als je in een element een wijziging doorvoert is dat direct te zien in de voorvertoning, heel handig als je eindeloos wil experimenteren en hele precieze aanpassingen wil maken. Ook is de hele website op elk moment snel te bekijken zodat je direct ziet hoe elk element tot uiting komt.

Is je website klaar om gepubliceerd te worden, dan kan je deze in stap vijf laten analyseren op fouten en SEO-sterkte, opslaan  en direct publiceren via FTP. Ook kan je hier op elk moment een back-up maken van je website.
En mocht je ergens vastlopen of krijg je niet het gewenste resultaat, dan biedt Incomedia handige tutorials en gidsen. En mocht het écht niet lukken, dan kan altijd nog hulp krijgen van experts. Stel je vraag op de website van WebSite X5 en het bedrijf belooft dat je binnen 48 uur antwoord hebt.

Klaar voor het mobiele tijdperk

Met het programma van Incomedia ben je niet alleen onder de panne als je een website wil maken voor desktops en laptops, met de software ben je helemaal klaar voor het huidige mobiele tijdperk. Je kan met het programma namelijk moeiteloos responsive website maken. En dat betekent bij Incomedia niet dat alleen de zinnen mooi worden afgekapt zodat ze duidelijk op elk device zichtbaar zijn, ook hier heb je volledige controle over hoe je website eruit ziet. Wil je dat bezoekers op een smartphone een andere achtergrond te zien krijgen dan mensen die je website op een computer bezoeken, geen probleem. Handig om je website altijd leesbaar te houden en leuk om bezoekers iets extra's te bieden als ze op verschillende devices naar je website kijken.

Altijd mooi beeld

Als je een je website een beetje pakkend wil maken is goed beeld onontbeerlijk. WebSite X5 V14 heeft een module die rechtstreeks in Pixabay zit waardoor je direct toegang hebt tot duizenden foto's, animaties en video's om je website op te fleuren, die je achteraf nog naar hartenlust kunt opvrolijken. En alle afbeeldingen die op Pixabay staan zijn helemaal gratis en auteursrechtenvrij, zelfs voor commerciële doeleinden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om eventuele claims. Wil je je eigen foto's of video's gebruiken dan kan dat uiteraard ook en heb je ook direct de mogelijkheid om een kopieerbescherming in te schakelen zodat derden er niet met je afbeeldingen vandoor kunnen gaan. Ideaal voor grafisch ontwerpers, fotografen en iedereen die afhankelijk is van de exclusiviteit van hun beelden.

Gratis, met extra opties

Na het aanschaffen en installeren van het programma heb je duizenden mogelijkheden om een uitgebreide en professionele website te maken. Zo heb je direct keuze uit talloze sjablonen die je kan gebruiken om je website te maken. Wil je echter iets uniekers, dan is het bij WebSite X5 V14 ook mogelijk om extra sjablonen te kopen. En niet alleen sjablonen, ook als je een mooie animatie, handige kalender, fraaie diavoorstelling of één van de andere extra's aan je website wil toevoegen biedt het programma zeer aantrekkelijke extra mogelijkheden.


Incomedia WebSite X5 V14

Op internet zijn talloze mogelijkheden te vinden om een mooie professioneel-ogende website te maken, maar vaak zijn de mogelijkheden vrij beperkt en zit je direct aan een abonnement vast. Incomedia biedt met WebSite X5 een zeer compleet programma waarmee je in vijf stappen een uitgebreide website kan maken. Of je nu een simpele blog wil, een overzichtelijke uiteenzetting van je diensten of een uitgebreide webshop met directe chat-functie, met WebSite X5 zit je aan het goede adres.

1 licentie voor 2 PC's: FTP; Backup Pro; gratis stockfoto-database
Prijs: € 199,00
Info: websitex5.com

afbeelding van Redactie

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie