3CX: verhoog efficiency, verlaag kosten

Redactie WINMAG Pro
Bedrijven eisen vandaag de dag steeds meer van hun communicatiesystemen. Als de techniek voortschrijdt, verwachten bedrijven ook betere oplossingen voor het communiceren tussen teams en het bedienen van klanten. Met het oog op de winstgevendheid kijken bedrijven ook naar het verlagen van de kosten waar dat mogelijk is.

3CX is een aanbieder die de markt domineert als het gaat om de beste combinatie van kwaliteit en lage prijzen. De oplossing van 3CX biedt vele features tegen lage prijzen en stelt bedrijven in staat om zowel te innoveren als te besparen.

Besparen met geïntegreerde oplossingen

Bedrijven kunnen op verschillende manieren geld besparen met 3CX. De oplossing kun je heel eenvoudig installeren op een on-premise server. De installatie is gemakkelijk te realiseren op Windows, Linux of mini-pc. Doordat je 3CX kunt installeren op gangbare hardware hoef je geen nieuwe investeringen te doen. Sommige bedrijven hebben al een deel van hun infrastructuur in de cloud draaien. Maak je gebruik van de diensten van Google, Amazon of Microsoft Azure, dan kun je 3CX naadloos integreren in je bestaande cloudomgeving met je bestaande cloudaccount. Je hoeft dus geen nieuwe omgeving aan te maken. Vanuit je bestaande of zelf te kiezen cloudomgeving kun je gemakkelijk 3CX hosten.

Kosteneffectief en transparante licentiekosten

In de wereld van telefonie is het gebruikelijk om per extensie een bedrag in rekening te brengen en daarna zoveel mogelijk te verdienen met toegevoegde services en functies. Met dit prijsmodel betalen bedrijven uiteindelijk duizenden tot wel tienduizenden euro’s voor hun PBX-systeem per maand. 3CX rekent daarentegen kosten voor het aantal simultane gesprekken en dat geldt voor een onbeperkt aantal gebruikers. Bedrijven kiezen een prijsplan dat gebaseerd is op het maximale aantal vereiste telefoongesprekken. Deze aanpak leidt tot jaarlijkse besparingen tot wel 80 procent en dat gegeven maakt ook je boekhouder blij.

Vereenvoudigd onderhoud en implementatie

De installatie en het onderhoud van een PBX-systeem is een grote kostenpost. Met de 3CX PBX Express-oplossing kunnen bedrijven met de eenvoudige installatiehandleiding binnen enkele minuten een UC-oplossing installeren. Dit allemaal met minimale downtime of zelfs helemaal niet. Gebruikers kunnen genieten van alle functies van een volledige UCoplossing met plug & play-compatibiliteit voor alle populaire IP-telefoons., SIP-trunks en gateways. De installatie verloopt snel en soepel en zonder het gedoe dat komt kijken bij een traditionele telefooncentrale.3CX biedt integratiemogelijkheden met veel CRM-systemen dankzij kant-en-klare configuraties. Via de beschikbare 3CX API is maatwerk in relatie tot CRM-systemen ook mogelijk.

Tijd en geld besparen met 3CX

Het onderhoud van 3CX is heel simpel en vergt niet veel tijd. Via een gebruikersvriendelijke managementinterface kun je veel zaken naar wens instellen. Upgrades van de server kun je binnen enkele minuten realiseren. Het maakt daarbij niet uit hoeveel extensies jouw bedrijf in gebruik heeft. Als het gaat om besparingen in relatie tot implementatie, onderhoud, uitbreidingen en licentiekosten, dan is 3CX de absolute winnaar in de markt van UCsystemen. Bedrijven zoeken naar manieren om via kostenverlagingen hun winsten te vergroten. Tegelijkertijd hebben ze ook behoefte aan innovatieve technologieën nodig. 3CX is een aanbieder van PBX die beide doelstellingen van bedrijven kan realiseren.

INFO

Wie meer wil weten over de UC-oplossingen van 3CX, kan een kijkje nemen op de website via www.3cx.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie