5 belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken

Redactie WINMAG Pro
Maak jij nog geen gebruik van een VPN? Wat is VPN precies? VPN staat voor Virtual Private Network en heeft vele voordelen voor jou als internetgebruikers. Wil je weten waarom het gebruik van een VPN een echte aanrader en in sommige gevallen ook een echte noodzaak is? Lees dan snel verder. Wij hebben de vijf belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken op een rijtje gezet.

Openbare wifi

Wat is VPN precies? Wist je dat openbare en gratis wifi-netwerken helemaal niet zo veilig zijn als dat ze lijken? Mensen die kwaad in de zin hebben kunnen via openbare wifi-netwerken eenvoudig jouw privacygevoelige informatie verkrijgen. Een manier om deze verbinding zonder encryptie een stuk veiliger te maken, is door gebruik te maken van een VPN wanneer je op een openbaar wifispot inlogt. Jouw internetgebruik is op deze manier afgeschermd voor de buitenwereld. Log jij met regelmaat in op een openbare wifi-hotspot? Dan is een VPN een echte aanrader.

Kijk alles op Netflix

Niets is zo vervelend als spoilers ontvangen over jouw favoriete series. Het aanbod van series en films op Netflix is in Nederland flink beperkt. Wil je direct meekijken wanneer een nieuw seizoen van jouw favoriete serie start? Dat kan met een VPN. Je kunt namelijk jouw locatie kiezen met de beste VPN. Wil jij series of films kijken die nog alleen in de VS uit zijn? Kies dan de VS als jouw locatie en bekijk het volledige aanbod op Netflix of andere streamingdiensten.

Uit het zicht

Wil jij onzichtbaar heb web op? Tegenwoordig volgt Google bij iedere stap die jij online zet. Deze gegevens worden direct doorgespeeld naar adverteerders. Wil jij geen puppet worden van Google? Maak dan gebruik van een Virtual Private Network. Hierdoor ben jij onzichtbaar op het web en kun jij niet getraceerd worden. Je beschermt jouw IP-adres en andere belangrijke informatie.

LEES OOK: Waarom je nu moet kiezen voor VPN

Downloaden

Wil je niet dat je provider makkelijk kan meekijken met wat je download? Ook daarvoor kan je een VPN gebruiken. Sinds een aantal jaar verzamelen providers informatie over het downloadgedrag van hun klanten. Bovendien hebben bepaalde instanties het recht om deze informatie op te vragen. Illegaal downloaden is echter nog steeds geen goed idee aangezien je nooit 100 procent anoniem bent en omdat je geen cd, film of boek uit een winkel meeneemt zonder te betalen. Tegenwoordig zijn genoeg legale mogelijkheden om muziek te luisteren en films te bekijken.

Privacy

De allerbeste reden om gebruik te maken van een VPN hebben we voor het laatst bewaard. Dit is natuurlijk jouw privacy. Met deze afscherming ben je onzichtbaar, niet te traceren en kunnen kwaadwillende niet bij jouw privacy gevoelige gegevens. Wil jij jouw internetgebruik niet aan de grote klok hangen? Maak dan gebruik van dit privenetwerk. Het is moeilijker om jou te hacken wanneer jouw ip-adres is afgeschermd; je kunt dus veilig het web op. Je kunt het vergelijken met het op sluit doen van jouw voordeur wanneer het huis uitgaat. Zo laat je iedereen die er niet thuishoort, gewoon buiten.

Maak jouw netwerk privé en ga met een gerust hart het wereldwijde web op. De beste VPN kun je al voor een paar euro per maand afsluiten. Zo is jouw netwerk beschermd tegen kwaadwillende en kun jij alle series en films kijken of downloaden die je maar wilt. Het geeft je meer vrijheid en zorgt ervoor dat Google, beter bekend als 'Big Brother', niet iedere stap die jij online zet kan volgen. En ga jij gebruik maken van een extra beveiligd privé netwerk?

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie