5 beste powerbanks om je altijd en overal van stroom te voorzien

Redactie WINMAG Pro
Onderweg met een lege batterij zitten is vervelend, je mist je digitale krantje, spelletje of werk. Nog vervelender is het wanneer je als professional afhankelijk bent van bijvoorbeeld je Instagram posts. Ook (professionele) gamers kunnen het niet uitstaan wanneer hun apparaat onbereikbaar is door een lege batterij. In sommige mobiele spelletjes kan het om veel geld gaan, in dat geval snappen we de angst voor een lege batterij. Je kunt je tegen dit soort pech wapenen door altijd een powerbank mee te nemen. Maar welke dan?

Wij zetten, net als een paar jaar terug, weer vijf powerbanks voor je op een rij.

Powerbanks zijn er in allerlei soorten en maten. Compacte batterijen zijn geschikt om je smartphone één of twee keer bij te laden, terwijl grotere powerbanks over een enorme capaciteit beschikken en zelfs je laptop volledig kunnen opladen. Wanneer je als creatieve ondernemer afhankelijk bent van je smartphone of laptop kun je eigenlijk niet zonder betrouwbare draagbare stroomvoorziening de deur uit. Of je nu droomt van een League of Legends-carrière, je geld verdient met poker of gewoon geen uur zonder je social media kunt: met een van deze vijf powerbanks op zak hoef je je nergens zorgen over te maken.

iMuto: vijf keer van 0 naar 100% batterij

Deze 20.000 mAh sterke powerbank van iMuto laadt de gemiddelde smartphone vier tot vijf keer volledig op. Dankzij het ingebouwde schermpje zie je direct hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is. Verder ziet de iMuto er wel wat ouderwets uit, ook qua draagbaarheid scoort de powerbank minder goed. Smartphone met extra groot scherm op zak voor je games? Dan moet een wat minder compacte powerbank toch ook nog wel kunnnen...

RAVPower: tablet en smartphone tegelijk opladen

Ook met de RAVPower heb je altijd 20.000 mAh bij je. Deze powerbank is stukken compacter dan de iMuto die we hierboven beschreven. De powerbank is nog steeds vrij zwaar, maar de prijs van nog geen 20 euro maakt een hoop goed. Gebruik je voor je games of social media meerdere apparaten tegelijk? Dit model beschikt over twee poorten zodat je je tablet en smartphone tegelijkertijd kunt opladen.

Mophie Powerstation AC: laptop leeg? Geen probleem!

Met een capaciteit van 22.000 mAh, een output van 100W en 30W USB-C Fast Charge-ondersteuning is dit de ideale powerbank voor laptopgebruikers. Daarnaast is dit een van de weinige powerbanks die een iPhone X kan snelladen. Nadeel is dat de powerbank erg groot is, ongeveer zo groot als een klein boek. Ook is de Powerstation met een prijs van boven de 100 euro de duurste uit onze top 5. In online gaming gaat serieus geld om, zie de aankoop van een kwalitatieve powerbank dan ook als een bescheiden investering in je E-sport carrière. Als je het zo ziet, valt 100 euro eigenlijk nog best mee.

Anker PowerCore: ruime capaciteit voor een lage prijs

De Anker PowerCore heeft een ruime capaciteit van 20.100 mAh, je laadt je smartphone gemakkelijk vier tot vijf keer volledig op. Dit model ondersteunt high speed charging, maar geen Qualcomm Quick Charge. Snelladen kan dus alleen wanneer je apparaat PowerIQ of VoltageBoost ondersteunt. Game je graag, maar verwacht je geen inkomsten? Deze powerbank kost maar zo’n 30 euro: prima prijs voor een powerbank met meer dan 20.000 mAh.

Xiaomi Power Bank Pro: past zo in je broekzak

Deze Xiaomi-powerbank is erg compact en dus gemakkelijk mee te nemen. Daar lever je wel wat capaciteit voor in: de Power Bank Pro heeft een capaciteit van ‘slechts’ 10.000 mAh. Nog steeds voldoende om de meeste smartphones minimaal twee keer volledig op te laden. Vooral voor mobiele gamers die ook ‘on the go’ door willen kunnen is deze compacte powerbank echt ideaal. Danzij de uitstekende bouwkwaliteit blijft de powerbank lang mooi, ook wanneer je onderweg niet altijd even voorzichtig met je spullen omgaat.

Dit artikel is geïnspireerd op dit artikel, dat eerder op TechRadar verscheen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie