Aan het netwerkfront van COVID-19

Geert van der Klugt
Toen de COVID-maatregelen een hoogtepunt bereikten, vond je Martin de Gier in verzorgingstehuizen. Niet als verpleger. Ook niet als bewoner. De oprichter van De Netwerkspecialist ontving een noodverordening om problemen in wifi-netwerken te identificeren, verhelpen en voorkomen. Maar vragen we Martin om zich te introduceren, dan is netwerkspecialist slechts één van de vele functies die hij bekleedt. Eén ding is zeker: de praktijkervaren IT’er biedt een waardevol verhaal. Dus lees je ons uitgebreide gesprek hier.

Vandaag de dag onderneemt Martin de Gier succesvol als distributeur, dienstverlener en trainer. De Netwerkspecialist, zijn bedrijf, is het logische gevolg van tientallen jaren aan ervaring. Kom je voor een onbegonnen netwerkklus te staan of ben je in de markt voor een netwerkproduct of -training, dan springen Martin en zijn team bij. Als resultaat stonden weinigen dichterbij de gevolgen die de coronacrisis voor het netwerkvak heeft betekent.

‘Hoewel het belang van wifi al jarenlang bekend is’, vangt Martin aan, ‘neemt de druk dagelijks toe. Verzorgingstehuizen zonder stabiele wifi kosten levens. Er zijn daadwerkelijk mensen gestorven vanwege slechte wifi. Het netwerk is van belangrijk naar levensreddend gegaan. Sociaal contact is afhankelijk van een goede verbinding, wat betekent dat een onvermogend netwerk onze gezondheid bedreigt.’

Het belang van verbinding is een feit. Gezien die verbinding nog wel eens te wensen kan overlaten, vergroot de uitdaging van het identificeren en als het klinkt. Inzicht in verbruik en frequentiebanden; het hoort er allemaal bij. De Netwerkspecialist Een tool als TamoGraph wordt elders ontwikkeld en niet exclusief door de Netwerkspecialist aangeboden. Toch doe je er goed aan om voor de Netwerkspecialist te kiezen. De prijs is hetzelfde, maar bij de Netwerkspecialist ontvang je een voucher ter waarde van € 400,- bij de aanschaf van het product. De voucher biedt toegang tot een training die in het Nederlands gegeven wordt. Na oplossing van problemen. Storingen ruik of proef je niet; storingen meet je.

TamoGraph

TamoGraph is één van de tools die De Netwerkspecialist bij voorkeur inzet en aanbiedt. Hoewel we inmiddels een respectabele hoeveelheid beheer- en surveytools hebben mogen reviewen, deed de naam niet direct een belletje rinkelen. Jammer, blijkt achteraf. TamoGraph is zonder twijfel een spotlight waard.

Hij vertelt: ‘Allereerst heb je een plattegrond van het gebouw nodig. Die plattegrond laad je in op de software, waarna je aangeeft waar je in het gebouw staat. Je begint te lopen, en tijdens het lopen meet de software het wifibereik en de doorvoer. Beide factoren worden via heatmaps gerapporteerd.’ ‘Blauw? Super. Groen? Goed. Oranje, geel of rood? Werk aan de winkel. Het mooie van de visuele rapportage is dat de vermoedens van klanten bevestigd worden. Een rode vlek is vaak geen verrassing, maar onderbouwing van problemen die de klant zelf ervaart.’

‘De rapportage overtuigt’, benadrukt Martin. ‘Dat helpt bij het commerciële aspect van wifi-ontwerp. Een directie of bedrijfsleider dient de ernst van een probleem te geloven. En om te geloven dat rode vlekken weggewerkt moeten worden hoef je geen technicus te zijn.’

TamoGraph werkt tevens als ontwerptool voor het geplande, verbeterde netwerk. Je geeft in een handomdraai aan waar je access points wilt installeren of verplaatsen, waarna de software automatisch het resultaat weergeeft.

Eén meting voor een volledige diagnose klinkt bijna te goed om waar te zijn. En hoewel Martin onderstreept dat het altijd belangrijk is om de wijzigingen op locatie na te meten, is TamoGraph werkelijk even mooi als het klinkt. Inzicht in verbruik en frequentiebanden; het hoort er allemaal bij.

Een tool als TamoGraph wordt elders ontwikkeld en niet exclusief door de Netwerkspecialist aangeboden. Toch doe je er goed aan om voor de Netwerkspecialist te kiezen. De prijs is hetzelfde, maar bij de Netwerkspecialist ontvang je een voucher ter waarde van € 400,- bij de aanschaf van het product. De voucher biedt toegang tot een training die in het Nederlands gegeven wordt. Na deze training kan je direct met het product aan de slag. Zo'n hands-on kennismaking stelt je in staat om kennis sneller en makkelijker tot je te nemen.

'Ook hebben we een Wifi Metingkit ontwikkeld om elke IT-techneut tot wifispecialist om te toveren', voegt Martin toe. 'Tot slot ontvang je een taalmodule waarmee je de wifirapportage van TamoGraph netjes in het Nederlands bij de klant kan neerleggen.

Decennialang

Software als TamoGraph begrijpt de functionaliteit die jouw projecten nodig hebben. Het resultaat is een netwerkanalysetool die elk aspect van netwerkbeheer vergemakkelijkt. Meer weten? Bekijk het zelf.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert