Aantal 'slimme ondernemingen' verdubbeld

Jordi Smit
Het aantal slimme ondernemingen is met een score van meer dan 75 punten op de gehele Index, verdubbeld tot 10 procent in 2018. Dat meldt Zebra Technologies Corporation.

Onderzoekscijfers

De index meet in welke mate bedrijven voldoen aan de criteria zoals gesteld in de huidige Intelligent Enterprise. De Index onthult de groei van, en investeringen in Internet of Things (IoT). Bij de ondervraagde bedrijven is de jaarlijkse uitgaven aan IoT met 4 procent omhoog gegaan. 86 procent van de bedrijven die zijn ondervraagd verwacht dat dit aantal de komende een tot twee jaar verder zal groeien.

52 procent van de wereldwijde ondervraagden zegt dat informatie vanuit hun IoT-oplossingen wordt gedeeld met medewerkers in real- of bijna real-time. Dit is een groei van 37 procent vergeleken met de Index van vorig jaar. Deze resultaten benadrukken de noodzaak voor samenwerkende mobiele werkstromen.

Daarnaast heeft twee derde van de respondenten een plan in werking gezet om verkregen data te analyseren. Dit is een groei van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Real-time analytics (66 procent) en veiligheid (63 procent) zijn het meest genoemd als elementen van datamanagementplan van bedrijven. Noemenswaardig is dat 27 procent van de EMEA-respondenten inzicht in data verstrekt aan medewerkers in de frontlinie: dit reflecteert de behoefte aan innovaties, technologieën en real-time data.

Regiodirecteur Zebra Technologies Corporation

'Nieuwe technologieën veranderen de frontlinie van bedrijven, het delen van real-time data stelt medewerkers in staat om hun acties te optimaliseren', zegt Casper Zweers regiodirecteur van Zebra Technologies in de Benelux. 'Aan de hand van onze jaarlijkse Index, zien we dat meer bedrijven de waarde inzien van IoT-strategieën, en dat ze hier in de toekomst ook meer in zullen investeren.'

Zebra Technologies Corporation

Zebra Technologies Corporation is een innovator die via verschillende oplossingen bedrijven in staat stelt een prestatievoorsprong te behalen. Het bedrijf produceert en verkoopt markerings-, tracking- en computerafdruktechnologieën. Zebra Technologies Corporation heeft kantoren in 26 landen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi