Accenture zet groots in op AI, $3 miljard investering

Redactie WINMAG Pro

Accenture investeert $3 miljard in AI om klanten te helpen transformeren. Het bedrijf zal het aantal AI-specialisten verdubbelen tot 80.000 en de inzet van AI-toepassingen in 19 sectoren intensiveren. Deze uitbreiding van de Data & AI-praktijk, in reactie op de toenemende vraag naar geavanceerde AI-oplossingen, resulteert in de ontwikkeling van nieuwe sectorspecifieke oplossingen en kant-en-klare modellen. Bovendien introduceert Accenture innovatieve platformen zoals het AI Navigator for Enterprise en het Center for Advanced AI.

Nicole van Det, Country Managing Director Accenture Nederland, benadrukt: "Deze substantiële investering in Data & AI stelt onze klanten in staat om hun interesse in AI te vertalen naar concrete acties en meetbare resultaten. Door een stevig AI-fundament te leggen, helpen we bedrijven op weg naar innovatie, concurrentievoordeel en uitzonderlijke prestaties."

Al meer dan tien jaar is Accenture toonaangevend in AI, met 1.450 patenten wereldwijd en honderden oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf staat bekend om zijn Responsible AI-framework, dat richtlijnen biedt voor het veilig en ethisch implementeren van AI-toepassingen.

Accenture werkt momenteel aan AI-projecten met verschillende klanten, zoals het verbeteren van klantenservice in een grote hotelgroep en het efficiënter maken van datamining in juridische systemen.

De investeringen van Accenture zijn gericht op het versterken van technologische assets, het ontwikkelen van sectorspecifieke oplossingen, talentwerving en het opbouwen van strategische samenwerkingen. Hierdoor wordt het mogelijk om de diagnostische, voorspellende en generatieve AI-capaciteiten van het bedrijf verder uit te diepen.

Roy Ikink, Lead Technology Accenture Nederland, voegt toe: "AI zal de komende tien jaar ons leven en werken drastisch veranderen, met 40% van alle werkuren getransformeerd door generatieve AI. Het is onze prioriteit om klanten te helpen deze transformatie op een verantwoorde en efficiënte manier te realiseren.”

Met deze krachtige investering onderstreept Accenture zijn rol als marktleider in AI en zijn inzet om klanten te helpen bij het navigeren in het snel veranderende technologische landschap.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie