Acer introduceert Acer Chromebook 315 met AMD A-serie processoren

Ruben den Boer
De Chromebook 315 van Acer is voorzien van een 15,6 inch IPS-scherm en heeft een batterijduur van maximaal 10 uur om de hele dag te kunnen surfen, apps te kunnen gebruiken of online te kunnen gamen

Acer heeft haar 15,6 inch Chromebook assortiment vandaag uitgebreid met de eerste op AMD gebaseerde Chromebook: de Acer Chromebook 315. Deze Chromebook is voorzien van de vernieuwde zevende generatie AMD A6-9220C of A4-9120C processoren met Radeon graphics en kan veeleisende apps snel laden, ook al staan er meerdere tabbladen en extensies open. Bovendien heeft deze Chromebook een maximale batterijduur van maar liefst 10 uur.

Daarnaast is de Acer Chromebook 315 voorzien van een (Full) HD 15,6 inch IPS-scherm dat de productiviteit op het werk of op school een boost geeft. Deze Chromebook is beschikbaar in uitvoeringen met en zonder een touchscreen.

LEES OOK: Chromebook kopen? Dit moet je weten

‘De 15,6 inch Chromebook is een van de hoekstenen in ons Acer Chromebook assortiment’, aldus James Lin, General Manger, Commercial en Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. ‘De Chromebook 315 borduurt voort op de belangrijkste eigenschappen van de chromebooks in het assortiment: een groot 15,6 inch scherm, geweldige luidsprekers en een stijlvol ontwerp. Daarnaast is het nieuwe model voorzien van nieuwe AMD-processoren en Radeon graphics die het toenemende aantal Chrome/Android apps en extensies ondersteunen waar vele studenten, families en zakelijke gebruikers regelmatig gebruik van maken.’

Krachtige AMD A-serie processoren met Radeon Graphics om te multitasken

De Acer Chromebook 315 is voorzien van zevende generatie AMD A-serie processoren met Radeon graphics voor snelle en efficiënte prestaties. Er zijn twee verschillende configuraties: AMD A6-9220C APU of A4-9120C APU in een system-on-chip ontwerp. Dankzij de nieuwe AMD A-serie processoren voor Chromebooks kun je zo’n 10 uur lang video's streamen, apps gebruiken, online games spelen en surfen op het internet. Bovendien ondersteunt de Chromebook 315 een uitgebreid aanbod aan Chrome en Android apps via de Google Play Store voor entertainment, productiviteit, connectiviteit en meer.

‘Wij zijn trots dat we het portfolio van AMD kunnen uitbreiden met op AMD gebaseerde Chromebooks’, aldus Saeid Moshkelani, Senior Vice President en General Manager, Client Computing bij AMD. ‘De nieuwe Acer Chromebook 315 is voorzien van AMD A-serie processoren en maakt het mogelijk dat klanten meer kunnen doen in minder tijd, terwijl ze genieten van de beste Chromebook ervaring. In samenwerking met Google en Acer zullen de op AMD gebaseerde Chromebooks het beste entertainment en premium productiviteit leveren, evenals het best mogelijke design op de Chromebook markt.’

Beeldscherm en geluid voor entertainment en productiviteit

Dankzij de kijkhoek van 178 graden van het IPS-scherm kunnen gebruikers eenvoudig diavoorstellingen geven en inhoud met elkaar delen. Zelfs videochats kunnen worden gedeeld. De HD-webcam heeft een beeldveld van 88 graden, speciaal voor groepen. Daarnaast is zowel het beeld als het geluid helder dankzij HDR en de ingebouwde microfoon.

Gemakkelijk om te delen en te gebruiken

De nieuwe Acer Chromebook 315 is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk om te delen met meerdere gebruikers. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google-account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google dat automatisch[i]wordt bijgewerkt en gebruikmaakt van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende online bedreigingen.

Prijs en beschikbaarheid Acer Chromebook 315

De Chromebook 315 zal vanaf april 2019 leverbaar zijn met een touchscreen (CB315-2HT) of zonder touchscreen (CB315-2H) met maximaal 8GB RAM en 32GB of 64GB eMMC-opslag. De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn vanaf € 349,-.

 

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben