Acer kondigt nieuwe Chromebooks en Chromebox aan

Redactie WINMAG Pro
De Chromebook is al niet meer weg te denken uit vele klaslokalen en is ook in opmars op de werkvloer. Acer is één van de hoofdleveranciers met een breed portfolio aan Chrome OS-devices. Vandaag kondigen ze twee nieuwe Chromebooks en een Chromebox aan.

Tijdens de British Education and Training Technology (BETT)-beurs in Londen introduceerde Acer zowel de Chromebook 11 en de Chromebook Spin 11, alsook de Chromebox.

Acer Chromebook 11

De Chromebook 11 heeft een robuust design met een 11.6-inch scherm en is verkrijgbaar als touchscreen of zonder touch, allebei met een resolutie van 1366 x 768. Het systeem draait op een Intel Celeron-CPU met een  quad- of dual-core-configuratie. Verder vind je twee USB 3.1 Type-C-poorten en twee USB 3.0 Tye-A-poorten op het systeem, plus een microSD-poort. 

Optioneel  is de Chromebook 11 te leveren met 4G LTE voor connectiviteit onderweg. Volgens Acer gaat de accu maximaal 12 uur mee.

Acer Chromebox

Dankzij de 8e generatie Intel Core-processoren waar Acer de Chromebox CXI3 van heeft voorzien, is dit systeem de perfecte keuze als desktop systeem wanneer je toch graag met ChromeOS werkt. Er is een ruim aanbod aan connectiviteitsmogelijkheden aanwezig waaronder een USB 3.1 Type-C Gen 1-poort, vijf USB Type-A-poorten met ondersteuning voor USB 3.1 en USB 2.0 (afhankelijk van het model), een HDMI-poort, een Gigabit Ethernetpoort en een MicroSD-poort.

Wat draadloze verbindingen betreft ondersteunt de Chromebox 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi en Bluetooth 4.2 LE. De Acer Chromebox heeft een compact ontwerp dat in vrijwel elke omgeving past en kan vrijstaand worden geplaatst met behulp van de meegeleverde standaard of achterop een monitor worden bevestigd met behulp van een optioneel leverbare VESA montageset.

Beheer en beveiliging

Met behulp van de webinterface van Acer Support kunnen IT-beheerders eenvoudig updaten, apps configureren, uitbreidingen inschakelen, beleidsregels toepassen en nog veel meer. Hiermee kunnen de Acer Chromebook 11 C732 en de Acer Chromebox CXI3 eenvoudig worden geïntegreerd en beheerd, ook in bestaande omgevingen.

Acer Chromebook Spin 11

De Acer Chromebook Spin 11 is een convertible met een 360 graden omklapbaar scherm van 11.6-inch en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het systeem is verkrijgbaar in meerdere configuraties. Als processor kan worden gekozen uit een Intel Pentium quad-core N4200-processor, een Intel Celeron quad-core N3450-processor of een Intel Celeron dual-core N3350-processor. Er is 4GB of 8GB LPDDR4 werkgeheugen aanwezig en 32GB of 64GB eMMC geheugen voor gegevensopslag.

Acer Chromebook Spin 11

Op het systeem vind je twee USB 3.0-poort en twee USB 3.1 Type-C Gen 1-poorten die kunnen worden gebruikt om de Chromebook of andere producten op te laden, gegevens over te zetten met een snelheid tot 5 GB/s (de USB-C-poorten) of een HD-monitor op aan te sluiten. De convertible is verder voorzien van een MicroSD geheugenkaartlezer voor het delen en overdragen van gegevens. Wat draadloze verbindingen betreft ondersteunt het systeem 2x2 MIMO 802.11ac wifi en Bluetooth 4.2.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Acer Chromebook 11,  Acer Chromebook Spin 11 en de Acer Chromebox zijn in juni verkrijgbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie