Acer updatet zijn ConceptD creator-laptops met 11e generatie Intel Core-processoren uit de H-serie, NVIDIA RTX Professional laptop-GPU’s en 16-inch beeldschermen

Redactie WINMAG Pro
Acer heeft vandaag vernieuwingen voor elke laptoplijn van de ConceptD-creator geïntroduceerd. De update omvat de nieuwe 11e generatie Intel® Core™-processoren uit de H-serie en een reeks grafische kaarten, waaronder de laptop-GPU’s uit de NVIDIA® GeForce RTX™ 30-serie en de nieuwste laptop-GPU’s van NVIDIA® RTX™ Professional die worden aangestuurd door de NVIDIA Ampere-architectuur. Deze worden ondersteund door het NVIDIA Studio-ecosysteem, evenals exclusieve stuurprogrammatechnologie die een verbetering betekent voor de optimale prestatieniveaus en betrouwbaarheid van creatieve apps.

De nieuwe ConceptD 5-laptops hebben een 16-inch beeldscherm van 16:10, dat genoeg ruimte biedt voor contentcreators om hun video’s te bekijken en fragmenten te bewerken zonder dat zij de grootte van de taakbalken hoeven te wijzigen of previewvensters moeten verbergen.

“Onze innovatieve PC-lijn van ConceptD is overal ter wereld buitengewoon goed ontvangen door contentcreators,” zegt James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Het verheugt ons dat wij, in samenwerking met Intel en NVIDIA, ons aanbod kunnen vergroten om de extreem getalenteerde creatieve professionals te kunnen ondersteunen met uiterst krachtige tools die efficiëntie, waarde en bruikbaarheid toevoegen aan hun workflows.”

ConceptD 5- en ConceptD 5 Pro-laptops

De volledig metalen ConceptD 5-laptops (CN516-72G) van Acer, ontworpen voor workflows met 2D- en 3D-ontwerpen, koppelen de nieuwe 11e generatie Intel® Core™-processoren uit de H-serie met een grafische kaart tot maximaal de NVIDIA® GeForce RTX™ 3060. Ook is een ConceptD 5 Pro (CN516-72P) verkrijgbaar, uitgerust met de NVIDIA® RTX™ A5000 of NVIDIA® RTX™ A3000 grafische kaart, voor creators die op zoek zijn naar de beste prestaties en mogelijkheden. De RTX A5000 grafische kaart geeft creators de mogelijkheid om raytracing en AI toe te passen op de grootste workflows voor rendering, 8K-bewerking en workflows met meerdere applicaties.

Met een geheugen tot 64 GB van DDR4 3200Hz en 2 TB van PCIe Gen 4 M.2 SSD’s in RAID 0 bieden deze alle kracht en opslag die creators nodig hebben voor verwerking van 4K-video, meerdere monitoren of 2D- en 3D-renderingsoftware. Vortex Flow van Acer, een koelingindeling op basis van drie ventilatoren (waaronder een 5e generatie AeroBlade 3D-ventilator), is strategisch zo georganiseerd dat extra koeling wordt geleverd aan de CPU en GPU, waardoor de prestatie ook enigszins wordt vergroot als de werklast bijzonder veeleisend is.

Al deze kracht wordt geperfectioneerd met een prachtig 16-inch 3K QHD (3072x1920) PANTONE®-gevalideerd beeldscherm dat 100% van het DCI-P3-kleurengamma, plus een kleurnauwkeurigheidsklasse van Delta E<2, ondersteunt. Het smalle randontwerp zorgt voor een screen-to-body ratio van 87%, terwijl een beeldverhouding van 16:10 vele voordelen oplevert voor professionele creators. In vergelijking met de beeldverhouding van 16:9, die veel vaker wordt gebruikt, is deze laptop duidelijk groter waardoor creators meer schermruimte hebben voor monitoring van video’s of gebruik van meerdere tracks zonder dat taakbalken hoeven te worden verborgen of de grootte van previewvensters moet worden gewijzigd.

De laptops omvatten een brede reeks connectiviteitsopties: dubbele USB Type-C-poorten met ondersteuning voor Thunderbolt™ 4, HDMI 2.1, een SD-kaartlezer (SD7.0), en meer. Een stil toetsenbord en touchpad die zijn ontworpen voor geluidsreductie, elimineren verder een kleine afleiding die de creatieve flow van de creator zou kunnen onderbreken. Het grote Corning® Gorilla® Glass-touchpad is uitgerust met een vingerafdruklezer om gemakkelijker en veiliger in te loggen.

Convertible laptop ConceptD 7 Ezel

De ConceptD 7 Ezel (CC715-72G), de convertible laptop voor creators en het vlaggenschip van Acer, is nu vernieuwd met de krachtige nieuwe 11e generatie Intel® Core™ i7-11800H-processor en een grafische kaart van maximaal NVIDIA GeForce RTX 3080. Ook is een ConceptD 7 Ezel Pro (CC715-72P) verkrijgbaar, uitgerust met een Intel® Xeon® W-11955M-processor en NVIDIA® RTX™ A5000 of A3000 grafische kaart voor creators die bij gebruik van professionele toepassingen en ondersteuning een nóg grotere prestatie willen.

In combinatie met PCIe SSD’s tot 2 TB en een DDR4-geheugen tot 32 GB is dit een ideale keus voor creators die gewoonlijk grote bestanden verwerken en vaak meerdere toepassingen tegelijkertijd gebruiken. De nieuwste modellen omvatten bovendien dubbele Thunderbolt®  
4-poorten met een bidirectionele bandbreedte van 40 Gbps, snellere overdrachtssnelheden, en de mogelijkheid om tot vijf Thunderbolt-apparaten aan te sluiten — dit alles met slechts één poort. En een nieuw ultra-responsief Corning Gorilla Glass-touchpad maakt navigatie ook nog eens soepel en probleemloos.

Andere belangrijke functies zijn een briljant 15,6-inch 4K PANTONE gevalideerd touchscreen dat 100% van het Adobe® RGB-kleurengamma en een kleurnauwkeurigheid heeft van Delta E<2. Zijn verstelbare beeldscherm is verbeterd door het innovatieve Ezel-scharnierontwerp van Acer dat de vertrouwdheid en het comfort van een traditionele laptop combineert met de standen zweven, delen, pad, staand en weergave, waarmee een efficiënte en productieve samenwerking mogelijk wordt gemaakt. Hij is ook uitgerust met een Wacom EMR-pen, die hoogst gewaardeerd wordt door artiesten die vertrouwen op de precisie van een digitale pen voor het maken van schetsen, animatie en 3D-modellering.

ConceptD 3 Ezel convertible en ConceptD 3-laptops

Acer heeft ook zijn ConceptD 3-lijn vernieuwd, die convertible 14-inch (CC314-72G) en traditionele (CN314-72G) ontwerpen omvatten. Een ConceptD 3 Pro (CN314-72P) en ConceptD 3 Ezel Pro (CC314-72P) zijn ook verkrijgbaar, zowel met maximaal een Intel® Core™ i7-processor tot 4,6 GHz als een NVIDIA T1200 grafische kaart.

Alle vormfactors en groottes van de ConceptD 3 zijn vernieuwd met een 11e generatie Intel Core-processoren uit de H-serie. Commerciële modellen en consumentenmodellen worden geleverd met diverse grafische opties die zijn afgestemd op diverse werklasten en specialiteiten, waaronder de nieuwe NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafische kaart. Alle zijn uitgerust met een PCIe Gen 4 SSD en een Thunderbolt® 4-poort met een vermogen waarmee supersnel opladen mogelijk is.

Deze serie biedt krachtige specificaties en functies die zijn gericht op creators, met prijzen in het middensegment. De convertible modellen bevatten het innovatieve Ezel-scharnier van Acer, waarmee deze kunnen worden gebruikt in diverse standen, evenals een touchscreen en AES-pen. Alle ConceptD 3-laptops hebben Full HD (1920x1080) Pantone-gevalideerde beeldschermen met een sRGB-dekking van 100% en een kleurnauwkeurigheidsklasse van Delta E <2.

Prijzen en beschikbaarheid

De ConceptD 5 (CN516-72G) is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux met een prijs vanaf €2499.

De ConceptD 5 Pro (CN516-72G) is vanaf begin Q4 2021 in de Benelux verkrijgbaar, de prijs van dit product is nog niet bekend.

De ConceptD 7 Ezel (CC715-72G) is vanaf eind Q4 2021 in de Benelux verkrijgbaar, de prijs van dit product is nog niet bekend.

De ConceptD 7 Ezel Pro (CC715-72P) is vanaf eind Q4 2021 in de Benelux verkrijgbaa, de prijs van dit product is nog niet bekend.

Van de ConceptD 3 Ezel (CC314-73G) is nog geen datum bekend waarop deze verkrijgbaar is. De prijs van dit product is ook nog niet bekend.

Van de ConceptD 3 Ezel Pro (CC314-73P) is nog geen datum bekend waarop deze verkrijgbaar is. De prijs van dit product is ook nog niet bekend.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie