Adobe levert AI aan miljoenen mensen

Redactie WINMAG Pro

Adobe (Nasdaq:ADBE) heeft Adobe Firefly geïntegreerd met Bard van Google en maakt daarnaast bekend dat het Content Authenticity Inititive wordt uitgebreid. 

Adobe Firefly

Adobe Firefly is een nieuwe groep creatieve generatieve AI-modellen voor onder andere het genereren van afbeeldingen en teksteffecten. Binnen een maand is het één van de meest succesvolle beta’s van het bedrijf geworden. Gebruikers genereerden meer dan 70 miljoen afbeeldingen met behulp van mogelijkheden zoals tekst-naar-beeld, vector recoloring en tekstanimatie.

Adobe en Google werken samen om Firefly in Bard te integreren, Google’s experimentele AI-dienst. Dit maakt het mogelijk om de creatieve reis verder te zetten in Adobe Express. In de komende maanden zal Firefly de belangrijkste AI-partner voor Bard worden omdat die de tekst-naar-beeld-mogelijkheden zal aandrijven en benadrukken.

“Adobe Firefly beta toont de kracht en potentie van generatieve AI. Deze tool kan mensen inspireren om te creëren. Daarnaast laat het ook duidelijk zien dat er vraag is naar een aanpak die gericht is op de creator en commercieel haalbaar is”, zegt Ely Greenfield, CTO, Digital Media bij Adobe. “We stellen miljoenen mensen in staat Firefly te gebruiken voor creatieve inspiratie en ontwerp. En door onze integratie met Bard van Google kunnen gebruikers content delen via Adobe Express.”

Lees het volledige Engelse persbericht hier.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie