Altares haalt met Inovoxis techniek in huis om data uit kranten te halen

Altares neemt Invoxis over

Jeroen van Onselen
Het Franase Invoxis is overgenomen door de Altares Dun. Het Franse Inovoxis specialiseert zich in de optimalisatie en visualisatie van data ten behoeve van ‘know your customer’ (KYC)-processen.

Het in Parijs gevestigde Invoxis werd in 2013 opgericht en heeft 12 medewerkers in dienst. Het maakt gebruik van de laatste techniek op het gebied van text mining en datavisualisatie om klanten te helpen met het automatiseren van hun KYC-processen.

Wat is datamining?

Inovoxis heeft NLP-tool voor data-mining

De technologie voor Natural Language Processing (NLP) van Invoxis maakt het mogelijk om gestructureerde en ongestructureerde data uit diverse bronnen te verzamelen en analyseren, zoals informatie uit kranten, internetpublicaties, social media, websites en bedrijfsdatabases. Dit draagt bij aan efficiëntere KYC- en AML (Anti-Money Laundering)-processen.

“We leven in een tijd waarin big data uitgroeit tot een operationele realiteit. Deze overname sluit perfect aan op onze strategie om onze leiderschapspositie in de markt voor data-intelligence te bestendigen”, zegt Patrice Ceccaldi, de bestuursvoorzitter van Altares. “In deze wereld van voortdurend veranderende technologie, verzamelen, analyseren en structureren we data om die om te vormen tot business intelligence die op flexibele wijze kan worden ingezet als input voor de besluitvorming van senior en operationele managers. We helpen onze klanten daarmee om hun data te transformeren tot een pijler van groei.”

Technologie van Inovoxis geeft Altares boost

Ceccaldi vervolgt: “Door onze krachten met Invoxis te bundelen geven we ons innovatievermogen een boost. Met de verwerving van hun unieke en uiterst geavanceerde technologieën kunnen we snel nieuwe oplossingen voor informatievoorziening afleveren die bedrijven krachtige meerwaarde bieden. We zullen ons team daarnaast uitbreiden met experts op het gebied van taalanalyse en compliance. En onze samenwerking zal snel vruchten afwerpen. Zo introduceren we op 2 oktober IndueD™. Dit is een nieuw cloud-platform voor due diligence dat Altares en Invoxis samen hebben ontwikkeld. En dat is slechts de eerste van onze gezamenlijke innovaties!”

 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen