Altaro VM Backup V8: introductie WAN-geoptimaliseerde replicatie

Jordi Smit
Met Altaro VM Backup V8 introduceert Altaro WAN-geoptimaliseerde replicatiefunctionaliteit, waarmee gebruikers binnen een minimale tijd weer aan de slag kunnen als er een ramp optreedt. Wij raakten geïnteresseerd en testten het product.

Eenvoudige installatie

Ten eerste: initialisatie. Installatie van deze software is binnen de kortste keren gelukt: de beloofde gemakkelijkheid van de oplossing merken we direct. Stap voor stap worden we door een zeer eenvoudige setup geleid, waardoor ook niet-technisch onderlegde ondernemingen met de oplossing aan de slag kunnen, vanaf de initiële aanschaf tot het uiteindelijke beheer. Nadat de installatie is voltooid, voeg je alle virtuele systemen - waarvan je van plan bent één of meerdere backups te maken - als host toe aan de Altaro Console. Vanaf hier installeer je Altaro’s Agent software ook rechtstreeks op de hypervisor, waar de VM’s waarvan je een back-up wilt maken zich bevinden. Beheer je de software het liefst op afstand, dan komen de remote management tools van Altaro je tegemoet.

WAN-geoptimaliseerde replicatie

Waar Altaro in de vernieuwde versie mee opvalt, is de nieuwe WAN-geoptimaliseerde replicatie. Met de replicatie van Altaro kunnen systeembeheerders continue wijzigingen van hun virtuele machines (VM’s) repliceren naar een secundaire off-site locatie, middels een WANverbinding. Ook kunnen zij naadloos blijven werken vanuit de gerepliceerde VM’s, mocht er iets misgaan met de actieve VM’s, zoals schade als gevolg van slechte weersomstandigheden, overstromingen, ransomware, virussen en servercrashes. Met Altaro VM Backup V8 weet je dus zeker dat je voorbereid bent, ongeacht omstandigheden.

Conclusie

Organisaties die op zoek zijn naar een uitstekende backup-oplossing voor hun virtuele systemen kunnen niet om Altaro VM Backup V8 heen. Het gemak waarmee je de oplossing installeert en beheert, wordt gecomplementeerd met de vele functionaliteiten die niet aandoen als bloat, maar juist als zeer welkom. Ook de backupen restoresnelheid is zeer noemenswaardig. Bovendien draagt release na release bij aan een nóg efficiënter gebruik.

CIJFER: 8.3

LEES OOK: Altaro Office 365 Backup voor MSP's

Altaro VM Backup

Altaro VM Backup is een gebruiksvriendelijke backupoplossing voor Hyper-V en VMware. Vanuit eenzelfde toepassing kan backup en herstel worden uitgevoerd voor virtuele machines die zijn gebaseerd op Hyper-V of VMware. Met een eenvoudige UI en gemakkelijke setup elimineert Altaro VM Backup alle problemen die vaak gepaard gaan met de backup van een virtuele omgeving. Altaro VM Backup is speciaal ontwikkeld om aan zakelijke behoeften te voldoen en tegelijkertijd tijd en middelen te besparen. Zo biedt VM Backup een gebruiksvriendelijke, intuïtieve gebruikersinterface, met krachtige functies en snelle, gecentraliseerde besturing. Daarnaast biedt Altaro een ongekend betaalbare prijs, doordat zij niet per socket of CPU kosten in rekening brengen, maar per host.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi