App Spotter: 3G Watchdog

Redactie WINMAG Pro
Gebruikers van mobiel internet krijgen steeds vaker te maken met databundels die grenzen stellen aan het gebruik van de 3g-verbinding. Overschrijd je deze, dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. 3G Watchdog waarschuwt je echter op tijd.

Met deze app kun je het dataverbruik op je mobiele toestel in de gaten houden, zodat je op tijd je surfgedrag kunt aanpassen of geheel kunt overschakelen op wifi.

In het menu van 3G Watchdog geef je op hoeveel byte je per maand, week of dag mag verbruiken, wat natuurlijk afhangt van je persoonlijke bundel. Met een icoontje bovenin het scherm van je Android-toestel laat de app je weten of je nog binnen je bundel zit.

Een groen icoontje betekent dat je met een gerust hart mobiel kunt internetten. Een oranje icoontje laat weten dat je in de gevarenzone zit, waarbij je zelf kunt instellen wat de grens is (bijvoorbeeld wanneer je bundel voor 75 procent is verbruikt). Bij een rood icoontje ben je over je limiet en kun je het beste stoppen met het gebruiken van 3g.

3G Watchdog kan daarbij gekoppeld worden aan de apps APNdroid en JuiceDefender om de 3g-verbinding automatisch uit te schakelen wanneer je op een zelf te kiezen percentage van je bundel zit.

Tegen betaling kun je 3G Watchdog Pro aanschaffen, waarmee je nog meer functionaliteit in huis haalt. Zo voorspelt de pro-versie wanneer je over je bundel zult gaan en laat het het dataverbruik per gebruikte app zien. In de basis voldoet de gratis variant echter prima.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie