App Spotter: Awesome Drop

Redactie WINMAG Pro
Voor het overzetten van bestanden van je computer naar je smartphone kun je gebruikmaken van een usb-kabel, een sd-kaart of een programma zoals Dropbox. Wil je echter heel snel en zonder gedoe bestanden binnenhalen, maak dan gebruik van Awesome Drop.

De app kan gebruikt worden om bestanden zoals tekst, foto's, muziek en video's van je computer naar je smartphone over te zetten (niet andersom). De enige vereiste is dat zowel je computer als je telefoon met internet verbonden is.

Bij het openen van de app krijg je een webadres voorgeschoteld (http://labs.dashwire.com) waar je op je computer naar toe surft. Vervolgens voer je de code die op de website verschijnt in op je smartphone en je bent klaar om de bestanden te versturen.
 
Dit doe je heel simpel door de te versturen bestanden in de 'Drop files here'-ruimte te slepen, waarna ze automatisch op je telefoon worden gezet. Hiervoor moet je wel een sd-kaart in je telefoon stoppen, daarop belanden namelijk je bestanden.
 
Het grote voordeel van Awesome Drop is dat het invoeren van de code de enige stap is die je hoeft te zetten. Het aansluiten van kabels of het inloggen met naam en wachtwoord is niet nodig. Met Awesome Drop kunnen bovendien alle soorten bestandsformaten worden verstuurd, hoewel het natuurlijk de vraag is of je ze op je telefoon kunt openen.
 
De verstuurde bestanden worden niet in de cloud opgeslagen en zijn na het versturen dus niet online terug te vinden. Awesome Drop is dan ook geen vervanging van bijvoorbeeld Dropbox, waarbij alle bestanden online staan opgeslagen, maar is wel een handige manier om snel en zonder gedoe bestanden op je telefoon te zetten.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie